Hlavní obsah

Dům Ivany Trumpové je i po roce stále na prodej. Podívejte se, jak to v něm vypadá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli bývalá manželka Donalda Trumpa a československá rodačka Ivana Trumpová zemřela v loňském roce, její opulentní dům na Manhattanu se stále nepodařilo prodat. I po roce je k mání a v posledním měsíci dokonce o 4 miliony dolarů (92 milionů korun) levněji. Jeho cena tak činí 22,5 milionu dolarů (518 milionů korun).

Dům Ivany Trumpové je i po roce stále k mání Video: Reuters

 
Článek

Ivana Trumpová zemřela v červenci 2022 a jednou z položek dědictví, které po sobě zanechala, je extravagantní sídlo na Manhattanu v New Yorku, které má být prodáno, aby si výtěžek mohli rozdělit její tři děti – Donald Trump jr., Ivanka Trumpová a Eric Trump.

Šestipodlažní městský dům s užitnou plochou 817,5 m2 byl postaven v roce 1879. Ivana Trumpová jej koupila v roce 1992 za 2,5 milionu dolarů (dnes 57,44 milionu korun) a nechala kompletně zrekonstruovat. Od té doby se v něm změnilo jen málo. „Je velmi krásný a velmi francouzský, uvnitř s příchutí Versailles,“ řekl J. Roger Erickson z realitní společnosti Douglas Elliman v rozhovoru pro stanici CNBS.

V rezidenci je stále možné vidět stejný nábytek, jenž zde byl ještě za života Ivany Trumpové. Podlaha je pokryta červeným kobercem a stěny červeným hedvábím, které doplňují zlaté akcenty a zdobené křišťálové lustry. „Ivana kdysi řekla: ‚Dům je přesně takový, jako kdyby v něm žil Ludvík XVI., kdyby měl peníze‘, čímž jej dokonale vystihla,“ dodal Erickson.

Prohlédněte si, jak vypadají na zakázku vyrobené židle pro Melanii Trumpovou

Tipy a trendy

Právě unikátní interiér je jednou z hlavních předností nemovitosti, jak zdůrazňují reportéři. Jiné domy musí před profesionálním fotografováním projít home-stagingem, tj. musí být provizorně zařízeny, aby vypadaly co nejatraktivněji a zabydleně, tento je ovšem zařízen ještě původní majitelkou. A to ve zcela specifickém stylu.

Sídlo na Upper East Side se proměnilo v jakousi časovou schránku, kde se od loňského tragického pádu Ivany Trumpové na velkém schodišti nic nezměnilo. Na policích jsou rozestavěné rodinné fotografie, na stěně před pracovnou visí plakát vytvořený z jedné z titulních stránek časopisu, na níž se Ivana objevila.

Hlavní ložnice s krbem a vlastní koupelnou zabírá celé třetí patro a je doplněna venkovní terasou. Koupelna je obložena růžovým onyxem, zrcadly a zlatými doplňky. Otevírá se jak do ložnice, tak do knihovny, která je ozdobena motivem leopardí kůže. Nábytek knihovny je strakatě čalouněný, stejně jako polštáře, stěny a koberce. Místnost krášlí obrazy s leopardy, malá blonďatá panenka v kožichu posazená na leopardí pohovce, podnos s divokou kočkou a fotografie zesnulé majitelky s dcerou Ivankou.

V samotné Ivanině ložnici (je jednou z pěti ložnic v domě) zaujme postel s nebesy, kterou zdobí zlatá koruna. Vedle malé kuchyně ve druhém patře je jídelní kout se stropním křišťálovým lustrem visícím přímo pod světlíkem.

Za domem je pak ještě cihlami dlážděný dvůr o velikosti 65 m2.

Podle Jonathana Millera, prezidenta realitní a poradenské společnosti Miller Samuel, může být velmi osobitý styl jedním z důvodů, proč dům zůstal na trhu mnohem déle, než je v současnosti u podobných nemovitostí obvyklé, tedy 5,5 měsíce. Proto musela být cena snížena o 4 miliony dolarů (92 milionů korun) na stávající nabídku 22,5 milionu dolarů (518 milionů korun).

Anketa

Líbí se vám styl zařízení domu Ivany Trumpové?
Ano, moc!
12 %
Docela ano.
5,9 %
Nevím, musel/a bych toho vidět víc.
3,4 %
Moc ne.
14,3 %
Ne, ani trochu.
64,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6163 čtenářů.

Dům, kde trávil dětství současný americký prezident, je na prodej

Jak bydlí VIP

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám