Hlavní obsah

Londýnský dům, ve kterém bydlela Rihanna, byl nedávno prodán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elegantní dům v londýnské ulici St. John’s Wood Park je výjimečný sám o sobě, zejména svou historií. Pro milovníky moderní hudby je ovšem zajímavý i bez ní. Bílou vilu s výraznými štíty si totiž v letech 2018 až 2020 pronajala zpěvačka Rihanna. Po jejím odchodu se majitelé rozhodli k prodeji, toho však dosáhli až nedávno. Nový majitel zaplatil v přepočtu takřka 770 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Londýnská vila, v níž dva roky bydlela Rihanna, našla konečně kupce. Z Číny.

Článek

Bílá pětipodlažní vila s užitnou plochou 588 m2 byla v londýnské ulici St. John’s Wood Park postavena v roce 1844 podle návrhu tehdejšího královského architekta Johna Shawa. Ten zde navrhl několik podobných domů, ale žádný další se do dnešní doby nezachoval. Vila je tak poslední připomínkou tehdejší zástavby.

V minulosti prošla kompletní rekonstrukcí a modernizací, v současné podobě má osm ložnic, několik obývacích pokojů a salonků, formální i neformální jídelnu, nechybí pracovna a velmi dobře vybavená posilovna. Dům doplňuje terasa s výhledem do zahrady.

K vile se váže stavební povolení na její robustní rozšíření, které její užitnou plochu rozšíří na 1486 m2. Nově v ní může být vytvořena wellness zóna s bazénem, saunou, parní lázní a salonky pro kosmetické a další kúry.

V letech 2018 až 2020 si vilu pronajala zpěvačka Rihanna, která za ni měsíčně platila 18 000 liber (0,5 milionu Kč), jak připomíná web Mansion Global.

Majitelé se poprvé snažili dům prodat už po jejím odchodu, tedy v roce 2020, ale až nyní, o tři roky později a za cenu o pět milionů liber (140 milionů korun) nižší, se našel kupec. Konečná částka činila 27,5 milionu liber, tedy necelých 770 milionů korun.

Web deníku The Guardian upřesňuje, že se jím stal nejmenovaný zájemce z Číny. „Tento prodej svědčí o nárůstu poptávky čínských kupců po super kvalitních domech v Londýně. Po zkušenostech s nemožností cestovat během pandemie se mnoho bohatých Číňanů a obyvatel Hongkongu zaměřuje na ‚plán B‘ pro případ další nepředvídatelné události, kvůli níž by čínská vláda opět omezila pohyb v zemi,“ vysvětlil pro deník Mark Pollack z realitní společnosti Aston Chase, která se na prodeji vily podílela.

Dům Ivany Trumpové je i po roce stále na prodej. Podívejte se, jak to v něm vypadá

Jak bydlí VIP

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám