Hlavní obsah

Dům, ve kterém vyrostla herečka Gwyneth Paltrowová, je na prodej za 432 milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poměrně velký dům v Santa Barbaře je zasazený do zelené džungle a nabízí tak spoustu soukromí. V roce 1976 jej koupili rodiče herečky Gwyneth Paltrowové, která v něm pak strávila většinu svého dětství. Dům prodali v roce 2008 a nyní je na trhu znovu za cenu 17,5 milionu dolarů, tedy zhruba 432 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Dům, v němž herečka Gwyneth Paltrowová strávila velkou část dětství, je na trhu v přepočtu za 432 milionů korun.

Článek

Dům, jehož užitná plocha činí 650 m2, má půdorys poměrně nepravidelného tvaru a zaujme výrazně pravoúhlými liniemi. Jeho hlavní předností je ovšem parcela plná vzrostlé zeleně. Ta je doslova na každém kroku. Není tak překvapením, že realitní makléři hovoří o tropické oáze, i když by se možná dalo použít i slovo džungle. Nikoli však v negativním smyslu.

Anketa

Bydlelo by se vám dobře ve velkém domě, který by byl jenom váš?
Ano, to je můj sen - hodně velký dům.
50,8 %
Na to bych si asi uměl/a zvyknout.
23,4 %
Myslím, že by se mi to asi moc nezamlouvalo.
8,6 %
Jenom to ne! To by nebylo nic pro mě.
17,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 817 čtenářů.

Dvoupodlažní stavba svírá mezi svými dvěma křídly terasu, do níž je vsazen obdélníkový bazén s kruhovou vířivkou. Na to navazuje půlkruhové posezení s ohništěm vyzdviženým nad povrch země.

Vlastní sídlo, které v roce 1976 koupili producent Bruce Paltrow a jeho žena herečka Blythe Dannerová, bylo postaveno v roce 1913 a jeho autoři si mohli dovolit vytvořit tak objemnou stavbu díky tomu, že původní majitelé koupili dva pozemky vedle sebe a získali tím parcelu o výměře 2000 m2.

V domě, který prošel v minulosti několika výraznými rekonstrukcemi, je celkem šest ložnic a osm koupelen a toalet. Vstup je prosklený, srdcem je velký obývací pokoj s krbem. Prostornou kuchyň s podlouhlým ostrůvkem (všude jsou mramorové pracovní plochy) doplňuje z jedné strany snídaňový kout a ze druhé pak na ni za rohem navazuje jídelna. Středobodem jídelny je stůl se skleněnou deskou ze tří stran lemovaný modrými, plyšem potaženými lavicemi.

Boy George nabídl k prodeji svůj nádherný dům v Londýně skoro za půl miliardy korun

Jak bydlí VIP

V přízemí lze pak dále objevit domácí kino a také pokoj pro hosty. Horní podlaží zabírají již zmíněné ložnice. Pro hosty je ovšem vyčleněn i samostatný, rovněž dvoupodlažní domek, v němž je tělocvična, suchá sauna, ložnice a pracovna.

Rodiče herečky, jež v roce 1998 získala Oskara za svůj výkon ve filmu Zamilovaný Shakespeare, dům prodali v roce 2008. Současní majitelé se jej po 14 letech rozhodli rovněž nabídnout k prodeji. Částka, za niž je k mání, činí 17,5 milionu dolarů, tedy zhruba 432 milionů korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám