Hlavní obsah

Změna v čele, sportovnější Toyota? Nový šéf naznačuje větší množství modelů GR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akio Tojoda by mohl mít víc času na své dítko v podobě divize Gazoo Racing, když je teď podle slov nového šéfa Toyoty Kodžiho Sata „jen“ předsedou správní rady.

Foto: Toyota

Toyota GR Yaris v edicích Sébastien Ogier a Kalle Rovanpera (ilustrační foto)

Článek

Už od ledna letošního roku vládne jedné z největších a nejvýdělečnějších automobilek světa nový generální ředitel Kodži Sató. Ten nyní britskému magazínu Autocar prozradil, že automobilka má v plánu i nadále představovat nové rychlé modely s označením GR, tedy Gazoo Racing.

Ba co víc, tempo vývoje by mohlo ještě zrychlit. Otcem projektu GR je totiž předchozí ředitel Akio Tojoda, vnuk zakladatele automobilky. Ten je navíc velkým fanouškem automobilového závodění, kterého se také účastní, a jeho pozice měla hravý titul „Mistr řidič“.

„Značka Gazoo má budoucnost. Možná ji ještě popoženeme. Náš ‚Mistr řidič‘ byl dříve také prezidentem a i tak držel v rukou otěže Gazoo. Teď je ‚jen‘ předsedou správní rady, takže možná bude mít více času na tyto projekty,“ uvedl Sató.

Toyota je zatím v rámci těchto plánů velmi skoupá na informace. Spekuluje se například o tom, že na trh by mohla dorazit ostrá verze elektrického crossoveru bZ4X. Divize GR také veřejně testovala motor spalující vodík.

Toyota GR Yaris si z vodíku nevyrábí elektřinu, spaluje jej

AutoMoto

Reklama

Související články

Superluxusní MPV Lexus LM míří do Evropy

Japonská automobilka Lexus představila na autosalonu v Šanghaji druhou generaci svého minivanu LM a ta poprvé zamíří do šedesáti zemí světa včetně Evropy. Vůz...

Výběr článků

Načítám