Hlavní obsah

Youtuber postavil loď z auta, zadní lopatková kola pohání osmiválec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud místo zadních kol dáte lopatková kola, Dodge Challenger SRT Hellcat může fungovat i jako loď. Zkoušení, jak si lopatková kola povedou na asfaltu, však znamenalo poškození vozu i nebezpečí pro okolostojící.

Článek

Americký youtuber Cody, který stojí za kanálem WhistlinDiesel, předvedl další z šílených kousků se svým Dodgem Challenger SRT Hellcat. Po pokusu jezdit na loukoťových kolech jako Amišové, se tentokrát rozhodl s vozem, který si skuteční fanoušci amerických osmiválců vysoce cení a jsou za něj ochotni platit velké peníze, plavit po oceánu.

Vyrobil proto pontonovou platformu, na niž auto umístil, a místo zadních kol dal velká hliníková lopatková kola. Kdo by čekal, že se vůz při prvním kontaktu s mořskou vodou potopí, byl by zklamán - „hellcaloď“ se nejen drží na hladině, ale skutečně se dokáže i plavit.

Protože na vodě nebyl sám, rychle se stal středem pozornosti ostatních plavidel a také policie, která dokonce stihla přijet, ještě než svůj stroj na vodu vypustil. Nedělala mu ale žádné problémy, alespoň podle informací z videa.

Video je plné šílených - někdo by mohl říci dětinských a zbytečných - kousků, z nichž některé mohou být i docela nebezpečné. Korunu tomu však nasazuje testování, jak si lopatková kola povedou na pevném povrchu. Tam z nich totiž po chvíli začaly odlétávat poměrně velké kusy hliníku a párkrát nechybělo mnoho, aby někoho zranily.

Youtubeři oholili teslu na kost. Vyzkoušeli zrychlení bez karoserie

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám