Hlavní obsah

Youtubeři oholili teslu na kost. Vyzkoušeli zrychlení bez karoserie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se objevilo video, které zachycuje zcela odstrojenou Teslu Model 3, která prochází různými testy. Mimo jiné s ní řidič vyzkoušel zrychlení z 0 na 100 km/h a nestačil se divit. Lehoučká platforma se s pomocí elektromotoru dostala na tuto hranici za méně než tři vteřiny.

Článek

Youtubový kanál B is for Build vydal video, ve kterém se pokouší zjistit možnosti a limity oblíbeného amerického elektromobilu Tesla Model 3. Na prvních záběrech se například snaží zjistit, co vše je možné z auta odebrat, aby si systém uvědomil, že je něco špatně.

V nejnovějším videu pak majitel kanálu se svými kolegy vyzkoušel, jak rychlý vůz bude v souvislosti s masivním úbytkem hmotnosti. Pro porovnání si chlapci vzali časy vozu, který byl ještě smontovaný a nechyběla mu prakticky celá karoserie, sedadla a další části jako světlomety.

Čas, který oficiálně Tesla u Modelu 3 uvádí je 3,1 sekundy zrychlení z 0 na 100 km/h a maximální rychlost okolo 260 km/h. S veškerým úbytkem váhy se ovšem youtubeři dostali na hodnotu 2,46 sekundy, což je číslo, se kterým se potýkají ty nejrychlejší vozy současnosti. A mimochodem, jedná se o hodnotu, která se blíží slibovaným číslům modelu Tesla Roadster, který má z 0 na 100 km/h zrychlit za 1,9 sekundy.

Zákazníci ženou Teslu k soudu, měla schválně snižovat kapacitu baterie jejich aut

AutoMoto

Reklama

Související články

Tesla začala nabízet pivo

Americká automobilka Tesla v pátek uvedla svou sadu tří lahví piva plzeňského typu nazvaného Gigabier. K mání je i na oficiálních českých stránkách.

Výběr článků

Načítám