Hlavní obsah

Volkswagen zahájil výrobu elektrické dodávky ID.Buzz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do výroby po téměř deseti letech prototypů a konceptů přichází sériová verze elektrické dodávky Volkswagen ID.Buzz. První dodávky pro zákazníky v Evropě dorazí letos na podzim.

Foto: Volkswagen

Zahájení výroby Volkswagenu ID.Buzz

Článek

Německý Volkswagen zahájení výroby svého nejnovějšího elektromobilu oznámil v tiskové zprávě. Dodávka ID.Buzz bude od nynějška sjíždět z výrobní linky v Hannoveru, kde byl závod během posledních dvou let upraven právě pro výrobu velkého elektromobilu.

Volkswagen poodhaluje nový pick-up Amarok, začíná světlomety LED Matrix

AutoMoto

V továrně už z linky nějakou chvíli sjíždí užitková verze Cargo, kterou nově doplní i ID.Buzz pro cestující. Společně s elektromobily pak závod chrlí také Multivan gen. T7 a Transporter gen. T6.1. Kvůli novinkám na lince Volkswagen nechal přeškolit přes 4000 zaměstnanců.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID. Buzz a ID. Buzz Cargo

VW chce v Hannoveru během letošního roku smontovat až 15 tisíc exemplářů, ale maximální roční kapacita továrny je na počtu 130 tisíc aut. Je to proto, že Volkswagen očekává o elektrickou dodávku velký zájem.

Ceny užitkové verze i osobní dodávky pro Českou republiku zatím nebyly zveřejněny. Volkswagen si je schovává pro oficiální zahájení prodeje na začátku července.

Volkswagen může předstihnout Teslu v prodeji elektromobilů v roce 2025, říká šéf koncernu

AutoMoto

Pro inspiraci se ovšem můžeme podívat ceny v sousedním Německu, kde základní suma za verzi Cargo startuje na 46 455 eurech, tedy v přepočtu přibližně na 1,14 milionu korun, přičemž osobní verze je o přibližně 250 tisíc korun dražší.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Volkswagenu Taigo: Malý a šikovný

Elegantnější crossover Volkswagenu z těch dvou, které stojí na nejmenší platformě sdílené s fabií, kamiqem a polem, se ukázal být opravdu povedeným autem,...

Výběr článků

Načítám