Hlavní obsah

Volkswagen poodhaluje nový pick-up Amarok, začíná světlomety LED Matrix

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Volkswagen chystá své fanoušky na odhalení druhé generace pick-upu Amarok, který bude sdílet značnou část techniky s Fordem Ranger. Při odhalení příplatkových světlometů ukazuje také siluetu celého auta.

Upoutávka na Volkswagen AmarokVideo: Volkswagen

 
Článek

Volkswagen Amarok, sourozenec Fordu Ranger, se zhruba měsíc a půl před plánovaným datem premiéry – 7. července – začíná poodhalovat. Automobilka pro vyšší výbavy slibuje světlomety s technologií LED Matrix, kterým říká IQ.Light, a představuje je kratičkým videem.

Světlomety LED Matrix v akci

AutoMoto

To nejdůležitější z videa však nejsou světla nebo fakt, že amarok bude mít matrixy. Ty se postupně dostávají do čím dál většího počtu aut a má je např. i modernizované polo, byť ve velmi jednoduhé variantě. Důležitý je samotný závěr videa, kdy vidíme siluetu připravovaného amaroku a něco z kontur kapoty a čelní masky.

Nový Ford Ranger Raptor poprvé v Česku. Známe parametry i ceník

AutoMoto

Druhá generace pick-upu Volkswagen Amarok přijde ve spolupráci s Fordem – vůz bude sdílet platformu a řadu komponentů s nedávno představeným rangerem. Rozdíly oproti rangeru budou ohromné, jak ostatně obě automobilky neopomínají často zdůrazňovat – dokonce i některé motory budou odlišné.

LED světlomety má amarok mít už v základní výbavě, příplatkové matrixy ale mají být zhruba dvakrát silnější. Pod slupkou mají být benzinové i dieselové čtyř- a šestiválce a pohon všech kol buď stálý, nebo přiřaditelný v závislosti na verzi. Výrobu má obstarávat Ford ve své továrně v jihoafrické Pretorii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám