Hlavní obsah

Volkswagen Touareg slaví 20. výročí speciální edicí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké SUV Volkswagen Touareg letos slaví své 20. narozeniny a k této příležitosti německá automobilka uvede na trh speciální edici. Vůz ponese název Edition 20 a přinese především exkluzivní designové prvky.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Touareg Edition 20

Článek

Touareg na evropský trh a později i do USA vnikl jako lavina v roce 2002 a Volkswagen už prodal více než milion těchto vozů. Zajímavostí je, že před dvěma desetiletími nabízela německá automobilka třeba i pětilitrový vznětový desetiválec se 750 Nm točivého momentu či motor s konfigurací W12.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Touareg Edition 20

Nic takového v roce 2022 čekat nemůžeme, ovšem přesto se dvacáté narozeniny musí patřičně oslavit, což dobře ví i německá automobilka Volkswagen. Její největší evropské SUV Touareg už dvě desetiletí brázdí vozovky a vývojáři společně s designéry si pro tuto příležitost připravili zajímavé překvapení, kterou je výroční model Edition 20.

Volkswagen představil dosud nejsilnější golf, slaví výročí verze R

AutoMoto

Speciální verze Touaregu přichází s exteriérem v modrém laku Meloe, s dvacetipalcovými koly Bogota, tónovanými skly a označením Edition 20 na B-sloupcích. Podběhy kol i zadní difuzor Volkswagen nalakoval černou barvou. V interiéru najdeme černou kůži Savona s diamantovým prošíváním nebo volič převodovky odkazující na výročí.

Foto: Volkswagen

Tři generace Volkswagenu Touareg, nejnovější Edition 20 uprostřed

Volkswagen pro tento model nabídne čtveřici motorizací. Pod kapotou budou moci zákazníci volit mezi dvěma vznětovými šestiválci, jednou zážehovou V6 a plug-in hybridem s výkonem 375 koňských sil a točivým momentem 600 Nm.

Objednávky už jsou otevřené a cena v Německu bude startovat na hranici 1,9 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Volkswagenu Taigo: Malý a šikovný

Elegantnější crossover Volkswagenu z těch dvou, které stojí na nejmenší platformě sdílené s fabií, kamiqem a polem, se ukázal být opravdu povedeným autem,...

Volkswagen v USA oživí značku Scout

Německá automobilka Volkswagen plánuje ve Spojených státech uvést off-roadovou značku Scout. Nové elektrické pick-upy a sportovně-užitkové vozy (SUV) by tam...

Výběr článků

Načítám