Hlavní obsah

Volkswagen pracuje na novém modelu Phaetonu, představí ho za tři roky

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen potvrdil, že pracuje na vývoji druhé generace luxusního sedanu phaeton. Ten se vyrábí od roku 2002 a prodejně není zrovna úspěšný. Druhá generace bude sdílet techniku s budoucím Audi A8.

Článek

Práci na druhé generaci phaetonu oznámil pro web Inside Line Ulrich Hackenberg šéf vývoje a výzkumu VW. Hackenberg potvrdil také to, že se nová generace bude nově prodávat i v USA. Tam se model prodával do roku 2006, ale kvůli špatné pověsti a vysoké ceně byl stažen. Jde o jeden z mála komerčně neúspěšných modelů Volkswagenu. Phaeton se vyrábí od roku 2002 a za tu dobu prodělal dvě omlazení.

Nový model by se měl na trhu objevit v roce 2015 a proti tomu současnému bude lehčí. Technickým základem by měla být podle zákulisních informací připravovaná generace Audi A8. V Česku se stávající phaeton nabízí pouze s jedinou motorizací (3.0 V6 TDI 4Motion, 240 k), cena začíná na částce 1 499 900 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám