Hlavní obsah

Unikátní Lamborghini Huracán oslavuje 10 let závodní divize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednokusový speciál Lamborghini Huracán STO SC 10° Anniversario je unikátním dílem divize Ad Personam, která oslavuje deset let závodní divize Squadra Corse, jež se na jeho vývoji rovněž podílela.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Huracán STO SC 10° Anniversario

Článek

Model Lamborghini Huracán je sice kompletně vyprodaný a jeho výroba se pomalu chýlí ke konci, přesto se italská automobilka pochlubila ještě jednou speciální edicí. Huracán STO SC 10° Anniversario je oslavou závodní divize Squadra Corse, která v sobě kombinuje výrazný design i funkční prvky.

Vůz byl vytvořen v rámci programu Lamborghini Ad Personam, takže se jedná o skutečně jedinečný exemplář. Jeho speciálnost je přitom patrná už z lakování, kombinujícího zelenou Verde Mantis, černou Nero Noctis a italskou trikoloru, přičemž inspirací byl závodní hybridní speciál Lamborghini SC63, který se účastnil závodu v Le Mans.

Číslovka 10 na dveřích je odkazem na oslavu deseti let divize Lamborghini Sqadra Corse, kromě toho ale zaujme i výrazná červená linka Rosso Mars, zdůrazňující karbonové díly karoserie. Při pohledu na střechu pak vidíme vystouplé sání, za kterým pokračuje vertikální ploutev směrem dozadu.

Kabina je čalouněna Alcantarou v černé Nero Ade s kontrastním zeleným prošíváním Verde Fauns. Jako správný závodní vůz je i tato limitka vybavena čtyřbodovými závodními pásy, ochrannou klecí, karbonovými kryty podlahy a doplňky inspirovanými motosportem.

Specialitou je ovšem balíček vylepšení od inženýrů Squadra Corse, díky kterému by měl být vůz ještě rychlejší na okruzích. Speciál je vybaven nastavitelnými tlumiči, které byly optimalizovány pro správnou funkci s pneumatikami Bridgestone, upravená kapota i křídlo mají zvyšovat přítlak a v neposlední řadě je zde nerezový výfuk Akrapovič, který zajistí ten správný projev atmosférického motoru V10 s výkonem 640 koní.

Automobilka neprozradila cenu tohoto kousku, lze však předpokládat, že už si ho dávno zamluvil některý věrný zákazník značky a fanoušek motorsportu. S ohledem na rozsah úprav lze ovšem předpokládat, že půjde o jednu z nejdražších verzí huracánu, jakou kdy automobilka postavila.

Lamborghini uvedlo svůj první elektromobil

AutoMoto

Lamborghini vkládá naděje do syntetického paliva

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám