Hlavní obsah

Lamborghini vkládá naděje do syntetického paliva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka Lamborghini sice už ukázala svůj první bateriový elektromobil, model Lanzador, ale to neznamená, že se chce snadno vzdát spalovacích motorů.

Foto: Lamborghini

Lamborghini SC63

Článek

„Sportovní auta poháněná syntetikou by pro nás byla snazší cestou, ale musíme počkat, až jak se rozhodnou tvůrci legislativy,“ řekl Stephan Winkelmann, šéf značky. „Jsme globální společností, takže je nám k ničemu, pokud by byla povolena jen někde. Musí být životaschopná všude,“ pokračoval.

„Plán je, že naše auta na každý den, SUV Urus a nový grand tourer Lanzador, budou do konce této dekády plně elektrická. Supersporty, ty budou hybridní a budou na světě osm či devět let, do začátku třicátých let. Takže jelikož běžný vývojový cyklus nového sporťáku jsou čtyři roky, máme ještě čas počkat a sledovat, zda se obraz vyjasní,“ vysvětlil Winkelmann.

Zda ale zákazníci sportovních aut Lamborghini elektromobil zvažují, neví. „Ještě jsme se ani nezačali ptát. Napřed je musíme připravit uvěřitelným způsobem. Musíme na to jít popořadě. S Lanzadorem jsme třeba přišli s konceptem, s vizí, s něčím skutečným. Až ve chvíli, kdy to lidé uvidí, se dá soudit, jestli je trh připraven,“ uzavřel manažer.

Dodal, že by si technologie vyvíjeli a testovali sami. U syntetických paliv má obavu jen o to, zda by bylo možné je vyrábět v dostatečném množství.

Lamborghini ze slavné scénky Vlka z Wall Street je na prodej

AutoMoto

Lamborghini uvedlo svůj první elektromobil

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám