Hlavní obsah

Upravený Dodge Challenger SRT8 má pod kapotou 560 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na americkém automobilovém veletrhu SEMA, který se koná v Las Vegas, se kromě jiných úprav představil i Dodge Challenger SRT8. Kromě vyššího výkonu se změny dotkly především exteriéru - kupé přišlo o střechu a dostalo větší kola.

Článek

Tuningová firmička Coach Builders není v Evropě příliš známá, ve Spojených státech ale stojí za úpravami Chrysleru 300C nebo Cadillacu CTS, ze kterých udělala kabriolety. Nyní přichází s úpravou legendárního modelu Dodge Challenger, který jinak výrobce dodává jenom s pevnou střechou.

Největší změnou kromě hydraulicky ovládané stahovací střechy jsou větší kola (mají rozměr 22 palců) a snížený podvozek. Úpravy se dotkly i motoru. Kompresorem přeplňovaný, 6,1 litrový osmiválec (pochopitelně benzínový) dává nyní výkon 560 koní a neméně působivých 708 Nm točivého momentu.

:. Dodge Challenger přišel o střechu. Foto: archiv

A teď prodejní cena. Možná nebudete věřit vlastním očím, ale tenhle velmi výkonný kabriolet se dá pořídit za 58 000 dolarů, tedy nějakých 1 160 000 korun. Je jasné, že do Česka jej za takovou cenu nedostanete, ale i tak vás vyjde mnohem levněji než většina sporťáků s výkonem nad 500 koní.

Reklama

Související témata:

Související články

Brutální Dodge Challenger SRT8

Bez velkých oficialit byl v Americe představen nový Dodge Challenger. Tohle auto žádné velké PR nepotřebuje. Už se o něm napsalo tolik, že by to vystačilo...

Test Dodge Avenger 2.0 CRDi: je to o designu

Tak tohle auto dělá čest naštvanému beranu znaku automobilky. Vypadá, jako by všechny ostatní auta na silnici byly jen obtěžující paraziti, které mu vysávají...

Americký Dodge Journey chce okouzlit Evropu

Na český trh právě vstupuje nový velkoprostorový automobil s beranem ve znaku. Nevypadá tak nasupeně jako ostatní modely této americké značky. Dovnitř se vejde...

Výběr článků

Načítám