Hlavní obsah

Brutální úprava Dodge Vipera v podání Marcuse Neimana

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle je zatím ta nejbrutálnější úprava Dodge Vipera, kterou jsme na našich stránkách představili. O techniku se postarala firma Hennessey, o maximalistický vzhled pak Neiman Marcus.

Článek

Základem je už tak dost extrémní Dodge Viper. Ten v základní verzi SRT10 nabízí ze svého vidlicového desetiválce o objemu 8,4 l výkon 442 kW a točivý moment 759 N.m.

Jenže když jej do spár dostane firma Hennessey, dokáže z něj jen dílčí úpravou vymačkat ještě tolik šťávy, že se konstruktéři u Dodge zastydí.

Kompletní nové výfukové potrubí totiž vyžene výkon na 498 kW. S tak poladěným motorem tedy dokáže auto letět rychlostí až 340 km/h a zrychlí na stovku za 3,3 s.

Nyní přichází na scénu firma Neiman Marcus a její touha udělat z vozu něco extra už od pohledu. Přední nárazník sice vypadá jako ten sériový, ale pokud se na něj podíváme zboku už to tak sériové není. Vystrčený spodní ret by měl zmenšit podtékání vzduchu pod podvozek.

Asi nejzajímavější je pak nová kapota s extra velkými výdechy vzduchu a ohromné zadní křídlo. Také jsou samozřejmě nasazená nová kola, která mají nejenom extra velký průměr, ale i šířku. Vzadu jsou totiž nasazená kola o rozměrech 20 x 13 palců.

Pokud se někdo ptáte na cenu vozu, tak jistě budete potěšení klesajícím kurzem dolaru k euru. Auto je totiž k prodeji za „pouhých“ 179 500 dolarů, tedy asi 2 872 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám