Hlavní obsah

Vítáme delegáty teroristické federace: Příznivci Nočních vlků přijeli do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pražské Olšanské hřbitovy, kde se nachází četné pohřebiště padlých rudoarmějců, zamířili v pondělí odpoledne členové skupiny Night MC Europe, která je odnoží ruské motorkářské skupiny Noční vlci. Ta je spojena s ruským režimem prezidenta Vladimira Putina, který vede válku proti Ukrajině. Vstup na území EU mají její členové zapovězený.

Noční vlci a jejich příznivci přijíždí do PrahyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Motorkářský klub v posledních letech pravidelně organizuje u příležitosti konce druhé světové války a porážky nacistického Německa jízdu evropskými státy.

Akci vzhledem k ruské agresivní politice, která začala v roce 2014 anexí Krymu a vyústila v agresi vůči Ukrajině, provázejí protesty odpůrců ruského režimu. I letos na motorkáře čekali na Olšanech jejich odpůrci s transparenty i dohlížející policisté.

Foto: Jan Handrejch, novinky.cz

Klub Nočních vlků přijel na Olšanské hřbitovy vzdát hold vojákům Rudé armády

Jeden z největších hlásal: Vítáme delegáty ruské teroristické federace. Lidé měli u sebe i ukrajinské vlajky či výsměšné obrázky zobrazující ruského prezidenta Vladimira Putina.

Mezi motorkáři v kožených bundách již tradičně nechyběl poslanec SPD Jaroslav Foldyna.

Již v sobotu několik desítek motorkářů spojených se skupinou Noční vlci dorazilo na brněnský Ústřední hřbitov. Akce se obešla bez incidentů.

Noční vlci dorazili do Brna. Odpůrců si nevšímali, ruskou hymnu ale nepustili

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám