Hlavní obsah

Tohle je nový golf. Volkswagen zveřejnil první fotku bestselleru

Novinky, fra

Volkswagen konečně ukázal novou generaci evropského bestselleru Golf - ovšem pod spoustou maskovací fólie. I tak ale vidíme něco z tvarů auta a kulaté dolní části předních světel jsou jistotou. Kompletní odhalení má přijít v říjnu.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf osmé generace.

Článek

Tento podzim je vyhrazen pro osmou generaci Volkswagenu Golf. Pravděpodobně nebude důležitější model pro Evropu, který by se teď měl představovat. Model, který nemá konkurenta co do doby výroby ani počtu vyrobených kusů.

Vždyť za 45 let si všechny jeho generace dohromady našly 35 milionů majitelů. Od uvedení na trh před lety až do dnešních dnů se auto stále pohybuje poblíž špičky žebříčků prodejnosti.

Osmá generace, která bude kompletně odhalena v říjnu letošního roku, se ukázala na první oficiální fotce. Jenže v maskovací fólii, takže toho moc nevidíme; starší špionážní fotky a fotky barevných maskovaných aut ukazují víc.

„Osmička“ bude sice vzhledově asi dost podobná současné generaci, ale pod kapotou se usídlí technika velmi moderní. Očekávejte nejnovější verze benzinových a naftových motorů a také hybridní verze. Elektromobil ale nebude, Volkswagen elektrická auta sdruží pod vlastní značkou ID.

Foto: Volkswagen

Tenhle Golf je skutečně unikátní. (Ilustrační foto první generace)

S novou generací také přijde novinka v podobě autopilota, alespoň částečného; na detaily si musíme zatím počkat. Zároveň bude auto neustále připojeno na internet. A nedostane MPV-verzi Sportsvan, neboť o tuhle kategorii aut už není takový zájem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám