Hlavní obsah

Nový Volkswagen Golf se představí v říjnu, výroba začne ihned poté

Právo, laz

Závěr roku bude pro Volkswagen hektický. Nový hatchback I.D. a osmou generaci golfu sice nakonec v rámci premiéry neuvidíme přímo vedle sebe, přesto se nový golf začne vyrábět ještě letos.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Volkswagen (Ilustrační foto)

Článek

Volkswagen byl podle informací Automotive News na základě neupřesněných skutečností nucen o měsíc posunout očekávanou premiéru nového golfu. Osmá generace se měla představit po boku elektromobilu I.D., prvního zástupce stejnojmenné elektrické rodiny, na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu.

Jenže podle všeho nový golf uvidíme o měsíc později. Nic to ovšem nemění na tom, že novinka se má začít tradičně ve Wolfsburgu vyrábět ještě do konce třetího čtvrtletí letošního roku. Mezitím internetem kolují fotky maskovaných prototypů.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

The New Volkswagen Golf (8th generation) Power: The new Golf Mk8 will get a range of 12V mild-hybrid engines for the entry-level and mid-range variants. The 1.5-litre TSI ACT petrol unit will be carried over from today’s Golf Mk7 but this will be joined by a 1.0-litre three-cylinder petrol motor and an all-new 1.5-litre diesel, which is also likely to be sold as a 12V mild hybrid. We understand that the assistance of the mild-hybrid system’s starter/ generator lessens the load on the engine and reduces the spikes of NOx emissions from the diesel’s exhaust. #volkswagen #volkswagengolf #golf #mk8golf #golfmk8 #volkswagengolfmk8 #volkswagengolfgti #vw #vwgolfmk8 #vwgolf #vwgolfgti #gti #mk8gti #hothatch #hatchback #hatchbacksociety #car #cars #germancar #germancars #vwgroup #volkswagengroup

Příspěvek sdílený Petrolmind (@petrolmind), Bře 8, 2019 v 6:04 PST

Přesto se stále nabízí nejspíš i účelové představení I.D. a nového golfu v podstatě ve stejný čas. Hatchback I.D. je pro Volkswagen startem nové éry, elektrické, sdílené a autonomní éry, kterou reprezentují právě tato dvě písmena. Zato golf má být symbolem tradice a vsázet má stále především na konvenční pohon, objevit se znovu má i plug-in hybridní verze.

Foto: Volkswagen

Volkswagen I.D. Concept

I tak má ale osmé vydání pokročit v oblasti jízdních asistentů, má mít nový infotainment s neustálým připojením a aktualizacemi přes internet a další moderní prvky. Spekuluje se o budoucnosti modelu Variant, tedy kombi, která je zatím nejistá.

Foto: Milan Lažanský, Právo

Volkswagen Golf R Performance

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám