Hlavní obsah

Stovka zabavených motorek skončila v New Yorku pod pásy buldozeru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stovka motorek, skútrů a čtyřkolek, kterou newyorská policie zabavila kvůli nesplnění požadavků na vozidlo pro silniční provoz, skončila pod pásy buldozeru. U příležitosti demonstrativního sešrotování měl projev starosta, který vozidla označil za hrozivá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Buldozer sešrotoval stovku zkonfiskovaných motorek v New YorkuVideo: Reuters

 
Článek

New York nechal sešrotovat zhruba stovku terénních i silničních motorek, skútrů a čtyřkolek. Nikoliv však standardní cestou, nýbrž pásy buldozeru za přítomnosti kamer médií.

Filipínské úřady zbytečně zničily další superauta včetně vzácného mclarenu

AutoMoto

Podle agentury Reuters, která zprávu přináší, to byly stroje zabavené kvůli tomu, že nebyly legální pro provoz. Chybí-li na takovém stroji směrovky, zrcátka či brzdové světlo, nesmí být provozován na newyorských silnicích. Není to poprvé, co newyorská radnice přikročila k takovémuto sešrotování.

Agentura cituje newyorského starostu Erica Adamse, který měl při demonstrativním ničení projev: „Budou zničeny, aby naše město už nikdy nemohly terorizovat,“ nechal se slyšet. Nešetřil ani chválou policie, která podle něj „splnila Herkulovský úkol a zbavila naše ulice těchto hlasitých, hrozivých, nebezpečných a ilegálních“ strojů. Dodal, že spousta těchto vozidel neměla pojištění.

Retardéry, nebo skokánky? Američan natáčí skákající auta před svým domem

AutoMoto

Není vyloučeno, že tak město učiní znova – zničeno bylo zhruba 100 vozidel z dvou tisíc, které už letos stihla newyorská policie zabavit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám