Hlavní obsah

Škoda ukázala skici enyaqu coupé

Automobilka Škoda začíná poodhalovat novou verzi elektromobilu Enyaq iV se splývavou zádí. Zveřejnila skici vozu, na nichž ovšem to hlavní ukazuje jen částečně.

Foto: Škoda

Skica Škody Enyaq iV Coupé

Článek

Mladoboleslavská Škodovka odhalila skici svého chystaného modelu, SUV-kupé Enyaq iV Coupé. Zepředu bude vůz vypadat prostě jako enyaq, největší změny budou za B-sloupkem. Střecha se tu bude svažovat dolů.

Foto: Škoda

Skica Škody Enyaq iV Coupé po boku Škody Popular

Skici poodhalují, resp. přesněji, jedna skica ve dvou verzích poodhaluje, jak bude vůz vypadat. Nečekejme bezrámová okna, ale elegantnější profil je jistotou. Jeho siluetu automobilka ostatně už odtajnila.

Škoda poutá na Enyaq Coupé

AutoMoto

Nakolik se klesající střecha promítne do prostoru pro hlavy cestujících na zadních sedačkách, je zatím otázkou; zavazadelník na výšku zmenší zcela jistě. Délku vozu očekáváme stejnou jako u již prodávaného enyaqu, tedy 4649 mm.

Další detaily k vozu zatím nejsou známy, stejně jako datum uvedení do prodeje. Co však jisté je, že vůz bude stát na platformě MEB, což znamená pohon zadních nebo všech kol a baterii o hrubé kapacitě 62 nebo 82 kWh.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Již prodávaná Škoda Enyaq iV 80

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám