Hlavní obsah

Skica závodní Škody Vision WRC

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Časopis AutoDesign&Styling zveřejnil skici Škody Vision WRC. Vzhled soutěžního speciálu navrhl designér Pavel Hrubý a představuje vizi škodováckého rallye vozu kategorie WRC. Návrh je inspirován ženevským konceptem Vision D.

Článek

Na březnovém ženevském autosalonu představila mladoboleslavská automobilka zajímavou studii pojmenovanou Vision D. Ostře řezané tvary naznačily, jaký by mohl být design automobilů vyvíjených v Česaně [celá zpráva].

Jak by mohl vypadat nový rallye speciál, to se pokusil naznačit designér Pavel Hrubý. Jeho vize je inspirována studií Vision D. Studie sportovního vozu není pětidvéřová, vůz má po stranách jeden pár dveří. Vzadu je velké křídlo, které je ve světě speciálů WRC běžné.  „Jeho charakteristické ostré hrany a celková koncepce jsou jako základ soutěžního vozu takřka ideální,“ řekl Hrubý.

Škoda nyní nemá současný automobil pro soutěže WRC, je však úspěšná se svým speciálem Fabia S2000. Automobilka nyní slaví 110 let svého působení v motorsportu.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Nová studie Škody a šéfdesignér Škody Kabaň na ženevském autosalonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám