Hlavní obsah

Ruský Aurus ukázal obří kabriolet, zatím je přehlídkovým kočárem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímáte-li se o ruskou automobilovou scénu, jistě vám neunikl Aurus Senat – vůz, který má být konkurentem pro Rolls-Royce Phantom. Na světě už je nejen sedan, ale i kabriolet. Ukázal se, či snad spíš unikl na nácviku přehlídky.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Jméno „Aurus” je složenina z „aurum”, latinského výrazu pro zlato, a slova „rus” jako Rusko.

Článek

Otevřená varianta Aurusu Senat se místo světového autosalonu ukázala na vojenské přehlídce, a to rovnou tak, jak byla auta tohoto typu v Rusku (či dříve Sovětském svazu) často zamýšlena – při velmi pomalé jízdě se stojícím pohlavárem.

Video, které bylo zveřejněno 19. dubna, ukazuje kromě přehlídky vojenské techniky také dva černé kabriolety s vizáží Aurusu Senat. Podle popisku videa to však není „ostrá“ přehlídka, nýbrž zkouška – nácvik na přehlídku ke Dni vítězství, který se v Rusku slaví 9. května. Zkouška se konala v Alabinu, obci v Moskevské oblasti v Rusku.

Podle ruského webu TVzvezda je v útrobách vozu to stejné, co u sedanu, tedy hybridní pohonné ústrojí o výkonu 600 koní s osmiválcem jako hlavní součástí, devítistupňová automatická převodovka a pohon všech kol.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Aurus Senat na ženevském autosalonu 2019

Podvozek je však o 20 mm nižší oproti sedanu a dveře jsou pochopitelně jen dvoje – a delší. Kabriolet také dostal do interiéru materiály, které vydrží déšť, aby mohly být přehlídky pořádány za jakéhokoliv počasí.

Pro dané účely také zmizelo pravé přední sedadlo, které nahradily mikrofony a pevné madlo. To aby mohl státník v autě stát, aby na něj bylo co nejlépe vidět. Jestli bude kabriolet k mání i komerčně, nebo jestli zůstane vyhrazen přehlídkám, nebylo zatím oznámeno.

Reklama

Výběr článků

Načítám