Hlavní obsah

Pražský autosalon těží z koronaviru. Nabízí i ženevské novinky

Novinky, Milan Lažanský, Natálie Lošková

V pátek odstartoval autosalon Autoshow Praha. Na výstavišti v Letňanech výstava potrvá do neděle. Původně se měla konat na začátku dubna, ale kvůli koronavirovým opatřením musela být přesunuta. I tak se jedná o jednu z mála akcí tohoto typu, která se letos uskutečnila.

Pražský autosalon nakonec těží z koronavirových časů, nabízí zajímavé novinkyVideo: Novinky

 
Článek

Titulovat letňanskou Autoshow „největším autosalonem v České republice”, jak tomu bylo v minulých letech, je až zbytečné. Vzácností totiž je, že vůbec odstartoval. Světové a evropské motorshow jsou pro letošek zrušeny a otazníkem je i příští rok.

Nekoná se ani podzimní pařížská show, tradiční březnová Ženeva pak byla zrušena jen těsně před otevřením. Se švýcarským nejprestižnějším autosalonem na starém kontinentu se nepočítá ani pro příští rok. „Automobilky nemají zájem,” hlásí od ženevského jezera.

Ženevský autosalon nebude ani příští rok, automobilky nemají zájem

AutoMoto

Zbývají tak podobné akce regionálního ražení, pokud to nařízení povolí. Na regionální autosalony se vždy chystají lokální prodejci s podporou národních zastoupení automobilek.

I tak se dá říci, že z koronavirových časů návštěvník pražské Autoshow spíše těží. V halách je povinné nosit roušku a rozdělené jsou do více sektorů, pokud jde ale o novinky, nabízí letošní ročník několik vozů, které se na premiéru chystaly v Ženevě.

Jde například o Škodu Octavii ve verzi RS. Vystavena je ve variantě kombi s plug-in hybridním pohonem označeným písmeny iV. Odloženou ženevskou premiéru zažívá také Kamiq ve variantě Scoutline.

Nová Škoda Octavia RS do detailu: Pro řidiče je tu hlavně zážehová verze

AutoMoto

Hned naproti na stánku dealera Hyundai najdete nošovické kombi i30 po modernizaci a jeden z prvních exemplářů nové generace hatchbacku segmentu B, i20.

Nechybí ani konkurent v podobě nové Toyoty Yaris, stejně jako dostupná varianta, Mitsubishi Space Star po faceliftu. S cenou od 224 850 korun se řadí mezi nejlevnější nová auta na českém trhu.

Nový hatchback z Kolína poprvé naživo. Toyota Yaris už hraje i na city

AutoMoto

Ukazuje se i Mazda MX-30, elektrický crossover, který překvapí nejedním řešením uvnitř i zvenčí. Ford poprvé prezentuje nový Explorer, který si v aktuální generaci konečně našel cestu do Evropy. V premiéře se ukázal i český Kaipan s autíčkem na elektřinu, které lze řídit od patnácti.

První jízda v Mazdě MX-30: Vynikající auto v podivném obleku

Testy

V sobotu jsou brány autosalonu otevřeny od 10 do 19 hodin, v neděli akce končí o dvě hodiny dříve. Na místě zakoupíte základní vstupenku za 300 korun. Parkovné pro osobní vůz přijde na 150 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám