Hlavní obsah

Omlazené Mitsubishi Space Star dorazilo na český trh jako jedno z nejlevnějších aut

Novinky, laz

Díky osekané základní výbavě je nejmenší evropské Mitsubishi po modernizaci ještě levnější. S cenou od 224 850 korun se řadí mezi nejlevnější nová auta na českém trhu.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Space Star

Článek

Značka se třemi diamanty ve znaku ukázala zmodernizovaný Space Star už v minulém roce, ovšem na českém trhu zveřejnila ceny až letos v červnu. Před faceliftem vůz startoval na částce 239 850 korun, nyní je o 15 tisíc levnější.

Mitsubishi slaví 150 let, tři diamanty vždy nezářily

AutoMoto

Důvodem je základní výbava Inform. Nemá ani centrální zamykání nebo autorádio, natož klimatizaci. Což je u dnešních vozů vcelku rarita a vůbec nejlevnější konkurent, Dacia Sandero za 211 tisíc korun, tyto prvky nabídne. Spacestaru v základu však nechybí alespoň elektricky ovládaná vnější zpětná zrcátka a přední okna, palubní počítač nebo dešťový a světelný senzor.

Po stránce techniky nabídne základní výbava jediný motor. Litrový tříválec s výkonem 52 kilowattů a pětistupňovou manuální převodovku. Alternativou ve vyšších výbavách je čtyřválcová dvanáctistovka s 59 kilowatty a volitelnou převodovkou CVT.

Veselé autíčko, které si na nic nehraje. Test Mitsubishi Space Star

Testy

V rámci faceliftu vůz dostal dynamickou masku chladiče ve stylu crossoveru Eclipse Cross. Uvnitř najdete nové výplně dveří a materiály. Dominantou ve vyšších výbavových stupních je nový sedmipalcový infotainment s aplikacemi pro chytré telefony.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Mitsubishi Space Star před faceliftem.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Mitsubishi L200: Po faceliftu stále skvělé

L200 při faceliftu přišla o trochu výkonu, ale nový design je perfektní a ty nejdůležitější klady zůstaly. Některé prvky nesmírně potěší, a i když sem tam nad...

Výběr článků

Načítám