Hlavní obsah

Porsche ukázalo novou 911 na prvním videu při testech na jihu Afriky

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová generace Porsche 911 (interní kód 991) si odbyla jízdní testy na rozpálených silnicích jižní Afriky. Jednou z mnoha změn bude nasazení sedmistupňové manuální převodovky, vůbec poprvé v sériovém automobilu. Datum zahájení výroby nové řady 911 zatím Porsche nesdělilo.

Článek

Nová generace, která je na videu vidět během zátěžových testů v Jižní Africe, bude mít o 100 mm delší rozvor a o 6,4 cm větší šířku. Nová generace bude mít zároveň nižší převisy, celkový vzhled se bude měnit jenom v detailech – tak jak je u Porsche zvykem. Automobilka slibuje snížení celkové hmotnosti, zejména díky většímu použití hliníku na karoserii.

O pohon se bude starat klasicky plochý šestiválec se zdvihovým objemem 3,4, respektive 3,8 litru. Silnější verze bude mít 400 koní. Převodovky budou na výběr dvě: sedmistupňové PDK a sedmistupňová (!) manuální převodovka. Je to vůbec poprvé, kdy je v osobním voze převodovka s více než šesti rychlostními stupni. Zejména díky nasazení sedmistupňové převodovky by měla spotřeba klesnout o zhruba 15 procent.

Datum zahájení výroby zatím Porsche neuvedlo, prodej by měl být zahájen příští rok, lze tedy předpokládat světovou premiéru na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu. V roce 2015 by měla přijít hybridní verze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám