Hlavní obsah

Porsche nabídne desítky odstínů laků či možnost vytvoření vlastního. Ta stojí jako octavia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proslulý program Paint to Sample, kterým se už roky chlubí německá automobilka Porsche, se rozšiřuje. Na silnicích se tak dá očekávat nárůst různých nových laků a barevnějších modelů jako 911, 718 či Taycan.

Foto: Porsche

Porsche a jeho nové laky. Bude jich až 160.

Článek

Německá automobilka Porsche oznámila, že prostřednictvím programu Paint to Sample představí hned 160 nových, již předem schválených laků. Pro ty, kteří si ovšem nevyberou ani z nich, studio zřídilo program Paint to Sample Plus, kde si lak zákazníci sami vytvoří.

Porsche Taycan přijíždí ve verzi GTS i jako hatchback

AutoMoto

Počet dostupných laků se bude lišit u jednotlivých modelů, protože například pro 911 a 718 je k dispozici více než 100 barev. Pro modely jako Panamera, Macan nebo Cayenne je jich jen asi padesát. Plně elektrický sedan Taycan si může zákazník pořídit v 65 různých odstínech.

Foto: Porsche

Nová banka na laky v Zuffenhausenu

Za rozšířením nabídky stojí nová banka na míchání barev, která vznikla v továrně Porsche v Zuffenhausenu. To zvýší také produkci, protože z pěti modelů denně teď stroj zvládne až 20 modelů 911 za čtyřiadvacet hodin. Pro zájemce zvládne stroj vytvořit i zcela individuální lak z dodaného vzorku – od toho se jmenuje „Paint to Sample“.

Takový proces může trvat i 11 měsíců, protože musí lak projít testováním. A samozřejmě není zadarmo – cena je v závislosti na modelu od 22 860 do 25 660 dolarů, tedy 520 až 584 tisíc korun. Za tolik peněz je možné si jinde koupit celé auto – např. Škoda Octavia začíná právě na 520 tisících.

Porsche má chystat ještě větší SUV

AutoMoto

„Individualizace je jádrem Porsche. Paint to Sample je nedílnou součástí uspokojení velké poptávky. Díky této nabídce oživujeme i řadu historických laků a rozšiřujeme katalog,“ uvedl generální ředitel Porsche North America Kjell Gruner.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám