Hlavní obsah

Porsche má chystat ještě větší SUV

Porsche podle některých zdrojů pracuje na velkém, sedmimístném SUV, které by mohlo dorazit přibližně v polovině tohoto desetiletí. Vedení to údajně oznámilo na setkání dealerů. Automobilka však ústy mluvčího naděje mírní.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Dovedete si představit Porsche 911 s osmiválcem trčícím z přední kapoty? (Ilustrační foto)

Článek

Informace o tom, že Porsche chystá nové SUV, které by se mělo v hierarchii značky postavit ještě nad Cayenne, přinesl web Automotive News. Redaktoři se nicméně odvolávají na zdroj z řad dealerů Porsche, kterým byl vůz údajně tajně představen na jejich setkání.

Zdroj, který vůz měl vidět, ho pro web popsal jako „zčásti sedan, zčásti crossover“, který ovšem nesdílel současný designový jazyk Porsche. O výkon velkého SUV se třemi řadami sedadel se má starat plug-in hybridní ústrojí s tím, že by později dorazila i čistě elektrická verze.

Porsche Taycan přijíždí ve verzi GTS i jako hatchback

AutoMoto

K úniku informací se už vyjádřil i mluvčí Porsche, který ve svém oficiálním prohlášení uvedl, že vůz byl dealerům prezentován v rámci programu Porsche Unseen. Jedná se přitom o prezentaci vozidel, která by se mohla potencionálně v budoucnu dostat do portfolia německé společnosti. „Většina z projektů ovšem nepřekročí fázi nápadů,“ uvedl mluvčí.

Pokud by ovšem nějaké SUV větší než Cayenne přišlo, mohlo by využít inovací vzniklých z projektu Artemis, na němž aktuálně pracuje Audi. Jeho vlajková loď je elektrická a zatím se jmenuje Landjet, což se dá přeložit jako „pozemní letadlo“. Toto označení pramení z toho, že by vůz měl mít jízdní asistenty tak pokročilé, aby řidič nemusel dlouhou dobu sáhnout na řízení. Podle posledních informací by takový vůz měl dorazit na trh v roce 2024.

Porsche přichází s novou okruhovou zbraní. Přivítejte Cayman GT4 RS

AutoMoto

Na projektu s novou řadou elektromobilů pak pracuje i Volkswagen v rámci projektu Trinity. Zaměstnanci Audi mají údajně kvůli vývoji projektu Artemis přístup do všech databází včetně databáze Porsche. I proto by mohla být vize velkého SUV ze Stuttgartu reálná.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám