Hlavní obsah

Porsche Taycan přijíždí ve verzi GTS i jako hatchback

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídka elektrického Porsche Taycan se rozšiřuje o verzi GTS, pasující mezi 4S a Turbo výkonem 598 koní i schopnostmi a podvozkem. K mání bude také jako hatchback Sport Turismo s větším kufrem a nepatrně vyšší cenou.

Foto: Porsche

Porsche Taycan GTS Sport Turismo

Článek

Dosud měli zákazníci lační silného elektromobilu od Porsche na výběr mezi „běžným“ placatým taycanem a jeho pseudoterénní verzí Cross Turismo. Nyní můžou zvolit i hatchback Sport Turismo, a ten (i původní liftback) získat ve variantě GTS.

Porsche přichází s novou okruhovou zbraní. Přivítejte Cayman GT4 RS

AutoMoto

Označení GTS není u Porsche novinkou a u taycanu automobilka hovoří o optimální kombinaci výkonů a luxusu. Jako dřív u jiných modelů, GTS sedí v nabídce mezi verzemi 4S a Turbo. Nabízí 598 koní výkonu, 424-504 km dojezdu na jedno nabití dle měřicího cyklu WLTP a na stovku to oběma karosářským verzím trvá 3,7 sekundy.

Foto: Porsche

Porsche Taycan GTS

Standardní baterie je pro verze GTS ta o kapacitě 93,4 kWh. Samozřejmě pracuje na 800V architektuře a je schopná nabíjení stejnosměrným proudem o výkonu až 270 kW. Z 5 na 80 procent se tak nabije za dvaadvacet a půl minuty.

Odpružení a všechno ostatní, co se týká jízdy, pochází ze silnější verze Turbo, ovšem je trochu jinak naladěné. Standardem je adaptivní vzduchové odpružení, vektorování točivého momentu nebo paket Sport Chrono se stopkami na palubní desce.

Foto: Porsche

Porsche Taycan GTS Sport Turismo

Brzdový systém pochází z modelu 4S, ovšem přední kotouče jsou oproti této verzi o 30 mm větší – mají průměr 390 mm. Standardem jsou kotouče potažené karbidem wolframu, za příplatek můžete mít karbon-keramické brzdy.

V kabině je verze GTS poznat podle vyšitých log na opěrkách hlavy sedaček potažených mikrovláknem Race-Tex. Stejný materiál nacházíme i na řadě míst palubní desky a na stropnici. Na výběr je u této verze interiéru prošívání v červené nebo křídové barvě. Samozřejmě je však k mání i celokožený interiér v různých barvách.

Foto: Porsche

Porsche Taycan GTS Sport Turismo

Verze Sport Turismo bude lákat ty, kteří chtějí větší zavazadlový prostor. Standardně má objem 445 litrů a po sklopení zadních sedadel až 1212 litrů. Jinak tu kromě designu nejsou velké změny, prosklená střecha i body k uchycení střešního nosiče zůstávají.

Taycan GTS už je k mání v českém konfigurátoru automobilky, a to s cenou od 3 568 000 korun. Verze GTS Sport Turismo je s cenou 3 593 000 korun o něco dražší.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám