Hlavní obsah

Polo TDI Evropou za stovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WOLFSBURG

V úterý 12. srpna vyjel rakouský žurnalista a specialista na dálkové cesty Gerhard Plattner z města Bregenz u Bodamského jezera na cestu nazvanou "100 euro Eco-tour" v níž si dal za cíl projet všech patnáct evropských zemí za pohonné hmoty ne dražší než 100 eur.

Foto: Jitka Chromá

Pamětní kostka usazená do dlažby chodníku před dům, v němž žila Hilda Pisková, deportovaná do Terezína

Článek

Dnes, po třech dnech na silnici, by se měl "zastavit" v Lucembursku a zapsat se tak do Guinessovy knihy rekordů.

K projektu "100 euro Eco-tour" byl využit standardní model vozu Volkswagen Polo s nejvýkonnějším motorem 1,9 TDI, který dává výkon 74 kW (100 koní) a masivní točivý moment 240 Nm. Polo TDI se tak dostane z 0 na 100 km/h za 10,7 vteřiny a maximální rychlost se blíží 190 km/h.

Gerhard Plattner chtěl díky projektu "100 euro Eco-tour" ukázat, že Polo TDI není jen ekonomický automobil, ale že je to i dynamický sportovní vůz, když s tímto vozem dokázal jet po jednu hodinu průměrnou rychlostí převyšující 185 km/h.

Rakouský žurnalista Plattner je známý rekordman v oblasti dálkových a rychlostních testů různých automobilů a je zapsán v Guinessově knize rekordů jako nejvšestrannější řidič na světě.

Reklama

Související témata:

Související články

V Sýrii veteránem za pár "kaček"

Obdivovatelé poválečných veteránů mají možnost se v Sýrii povozit téměř zadarmo. Stačí k tomu pouze zavítat do některého menšího města v této zemi, postavit...

V Německu se nesmí řídit ve dřevácích

Sednete-li si v Německu za volant ve "vietnamkách" nebo dřevácích, mějte vždy po ruce peněženku. Nebudete-li mít štěstí a budete přistiženi, dostanete pokutu.

Výběr článků

Načítám