Hlavní obsah

Policisté rozdávali řidičům peníze místo pokut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když vás zastaví policie, obvykle se tak stane kvůli nějakému přestupku a pak musíte sáhnout do peněženky pro nějakou tu bankovku. Policie v kalifornském okrese Madera však zastaveným řidičům v předvánočním čase peníze naopak rozdávala.

Foto: Profimedia.cz

Policejní Ford Crown Victoria ze San Francisca (Ilustrační foto)

Článek

Před Vánoci, kdy se utrácí za dárky, může finanční trest za nějaký přestupek znamenat o to větší problém a o to větší stres. Nadšení řidičů, zastavených maderskými policisty, tedy bylo o to větší, protože čekali problém, a na videích, která kancelář šerifa sdílela na Facebooku, to je hezky vidět.

Sto dolarů je v českých korunách cca 2275 korun, což člověk jen tak na zemi nenajde. Bralo se z pětitisícového balíku (necelých 114 tisíc korun), darovaného kalifornskou firmou Agriland Farming, která se zabývá řízením a rozvojem farem. Policisté tedy potěšili 50 lidí.

Projekt se jmenuje „Operation Random Acts of Kindness”, tedy česky „Operace náhodné laskavosti”, a přesně na to cílí - náhodně rozdávat před Vánoci radost a vylepšit vztah policie s obyvateli. Podle dostupných informací běží v tomto okrese už pátým rokem.

Zastavení motoristé ovšem nebyli bez poskvrnky - dopustili se drobných přestupků. Ty ale policisté přehlédli a místo pokutových lístků rozdávali obálky s penězi. „Policisté jsou v kontaktu s občany, zejména pokud se stane něco stresujícího nebo špatného. Tenhle každoroční projekt dává příležitost se s lidmi bavit v pozitivním duchu,” uvedl na Facebooku šerif Jay Varney.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám