Hlavní obsah

Podoba novodobého Lamborghini Countach zřejmě unikla před premiérou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po několika upoutávkách se na sociálních sítích objevily snímky, na kterých je pravděpodobně Lamborghini Countach nové generace.

Foto: Lamborghini

Lamborghini (Ilustrační foto)

Článek

Datum premiéry nového countach ještě ani nebylo oficiálně oznámeno, po internetu už ale kolují na první pohled věrohodné snímky novinky. Mají být nechtěným únikem ze serverů automobilky.

Podle zákulisních informací se nový supersport odhalí poprvé na kalifornském Monterey Car Week už 15. srpna, měl by však zřejmě vypadat takto. Snímky souhlasí s dříve zveřejněnými detaily v rámci oficiálních upoutávek.

Novodobá ikona tedy dostane typický tvar karoserie, který původnímu modelu z let 1974 až 1990 načrtl designér Marcello Gandini. Součástí je ostře řezaná, plochá příď s retro nápisem a hranatými světlomety. Na boku nechybí ani typický tvar nádechu. Countach poznáte i podle useknuté přídě se svítilnami ve výrazných lemech.

Retro nápis a špičatý nos. Lamborghini poodhaluje nový Countach

AutoMoto

Dříve zveřejněné snímky ukázaly uprostřed umístěný motor V12, čímž potvrdily přítomnost typického pohonu. Otázkou však zůstává, jestli půjde o agregát končícího modelu Aventador nebo novou jednotku, která se chystá pro nástupce. Například s hybridním ústrojím. Některé zdroje se přiklání k 6,5litrovému motoru se superkondenzátorem z modelu Sián.

Zatímco Lamborghini drží detaily pod pokličkou, první únik fotografie ze soukromé prezentace značky ukazuje název Countach LPI 800-4, z čehož dle tradic vyplývá, že model bude mít pohon všech kol a výkon 800 koňských sil.

Zatím také není jasné, jestli bude název použitý pro limitovaný model určený nejváženějším zákazníkům, nebo zda se dostane do „běžné” nabídky značky.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Countach předchozí generace

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám