Hlavní obsah

Retro nápis a špičatý nos. Lamborghini poodhaluje nový Countach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský výrobce supersportů dále poutá třemi novými snímky chystané reinkarnace legendárního Lamborghini Countach.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Countach nové generace

Článek

Nové snímky zveřejněné na sociálních sítích automobilky ukazují ostře řezanou příď s retro nápisem Countach. Tvar připomíná původní model vyráběný v letech 1974 až 1990.

Foto: Lamborghini

Původní Lamborghini Countach

Poslední snímek ukazuje uprostřed umístěný motor V12, čímž potvrzuje přítomnost typického pohonu. Otázkou však zůstává, jestli půjde o agregát končícího modelu Aventador nebo novou jednotku, která se chystá pro nástupce. Například s hybridním ústrojím.

Zatímco Lamborghini drží detaily pod pokličkou, únik fotografie ze soukromé prezentace značky ukazuje název Countach LPI 800-4, z čehož dle tradic vyplývá, že model bude mít pohon všech kol a výkon 800 koňských sil.

Ikona se vrátí. Lamborghini chystá nový Countach

AutoMoto

Zatím také není jasné, jestli bude název použitý pro limitovaný model určený nejváženějším zákazníkům, nebo zda se dostane do „běžné” nabídky značky.

Datum premiéry zatím není zveřejněno, očekává se ale už na výstavě v kalifornském Monterey, která se uskuteční 15. srpna.

Původní hranatý supersport z pera designéra Marcella Gandiniho inspiruje svým tvarem moderní modely značky Lamborghini dodnes.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám