Hlavní obsah

Peugeot chce s nástupcem 508 konkurovat Tesle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský Peugeot má zaútočit na evropské pozice Tesly se zcela přepracovaným sedanem 508. Uvedl to Autocar s odvoláním na rozhovor s generální ředitelkou Peugeotu Lindou Jacksonovou.

Foto: Stellantis-Peugeot

Peugeot Inception concept

Článek

Autocar tvrdí, že Peugeot 508 příští generace bude představovat nejdrastičtější a nejrozsáhlejší převrat v rámci automobilky za poslední desetiletí. Od roku 2025 nové elektromobily Peugeot přejdou na sdílenou platformu STLA, stejně jako dalších 13 automobilek ve skupině Stellantis.

Přechod na jinou platformu by měl podle veškerých informací kromě elektromobility přinést zásadní změny v technickém rozložení elektromobilů Peugeot a vylepšit je o pokročilé systémy, například v rámci autonomního řízení, bezdrátového ovládání vozu a dalších. Změny se budou týkat i motorů, které by měly být silnější. Baterie by měly mít větší dojezd a nabízet i potenciální bezdrátové nabíjení.

S modelem 508 to přitom dlouho vypadalo nahnutě, protože se spekulovalo o tom, že Peugeot raději podpoří rostoucí segment D nebo postaví další crossover či SUV. Generální ředitelka automobilky Linda Jacksonová ovšem na veletrhu CES v americkém Las Vegas uvedla, že francouzská společnost nemá v úmyslu osekávat své modelové řady.

„Máme několik skvělých modelů a chceme zachovat stejně velkou řadu a jejich stejný počet,“ řekla novinářům. Mimo 508 pak Peugeot hodlá i nadále pracovat na své široké řadě crossoverů, které by měly postupně také přecházet na čistě elektrický pohon.

Příští generace Peugeotu 3008 bude jen elektrická. Větší 5008 má následovat

AutoMoto

S Peugeotem 508 SW na českých silnicích: Trocha praktičnosti do té odvahy

AutoMoto

Reklama

Související články

Peugeot 408 má ceny pro český trh

Tuzemské zastoupení značky Peugeot zveřejnilo ceník nového crossoveru 408. Stylová karosářská varianta vycházející z aktuální generace 308 začíná s tříválcovým...

Výběr článků

Načítám