Hlavní obsah

Peugeot 408 má ceny pro český trh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemské zastoupení značky Peugeot zveřejnilo ceník nového crossoveru 408. Stylová karosářská varianta vycházející z aktuální generace 308 začíná s tříválcovým motorem na 830 tisících korunách.

Peugeot 408 HybridVideo: Peugeot

 
Článek

Na český trh se dostal Peugeot 408, crossover nižší střední třídy, který podobně jako třeba Renault Arkana přiváží karoserii SUV se svažitou střechou ve stylu kupé i do nižších cenových vod.

Novinka je k mání ve třech motorizacích a ve stejném počtu výbavových stupňů. Základní Allure startuje na 830 tisících se zážehovou tříválcovou dvanáctistovkou o výkonu 130 koní v páru s osmistupňovou převodovkou. Alternativou je plug-in hybrid se zážehovým čtyřválcem 1,6 litru o systémovém výkonu 180 koní. Ten v základním stupni vyjde na 1 070 000 korun.

Základ je vcelku bohatý, české zastoupení už totiž několik let nedováží ty nejlevnější verze. Ve standardu tak nechybí zadní kamera s parkovacími senzory, automatické přepínání dálkových světlometů, dvě desetipalcové obrazovky, on-line 3D navigace, automatická dvouzónová klimatizace, hands-free startování, elektricky sklopná zrcátka a další prvky.

Nadstavbou je Allure Pack za 870 tisíc. Plug-in hybrid je tehdy k mání za 1 090 000 korun a k dispozici je i silnější plug-in hybridní varianta s výkonem 225 koní, a sice od 1 140 000 korun.

Allure Pack přidává třeba sledování slepého úhlu a další asistenty, přední parkovací senzory, vrstvená boční skla, bezklíčový přístup nebo devatenáctipalcová litá kola.

Vrcholem je GT. Tento stupeň je k mání se všemi třemi motorizacemi. Oproti Allure Pack se připlácí 75 tisíc korun, a to například za semiautonomní řízení, matrix LED světlomety s vykrýváním okolního provozu, 3D digitální přístrojový štít, vyhřívaný volant či lepší čalounění sedadel.

První jízda v Peugeotu 408: Komfortní i výrazný

Testy

Peugeot 408 přijíždí jako odvážně tvarovaný crossover

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám