Hlavní obsah

Ožívá znovu DeLorean? Premiéru máme čekat ještě letos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě na rok 2022 se údajně chystá premiéra znovuzrozeného DeLoreanu DMC-12. Má být elektrický a nebudou chybět křídlové dveře, stejně jako vzhled od studia Italdesign.

Foto: Profimedia.cz

Logo původního DeLoreanu DMC-12 (Ilustrační foto)

Článek

Filmovou trilogií Návrat do budoucnosti proslavený DeLorean DMC-12 má obrovský dav fanoušků a nepřekvapí tedy, že se objevují pokusy o návrat na scénu. Některé jsou poněkud k smíchu, jako např. upravený Reliant Robin údajného nemaželského syna zakladatele automobilky, jiné ale působí důvěryhodněji. Před pár dny zveřejněná upoutávka na sociálních sítích rozhodně patří k té druhé skupině.

Hlavně proto, že za ní stojí firma DeLorean Motors Reimagined, která sídlí v texaském městě Humble a drží práva na použití jména a značky DeLorean, včetně označení DeLorean Motor Company, zkráceně DMC.

Tato firma ještě v roce 2022 představí nový delorean, říká upoutávka. Vůz má být plně elektrický a má mít jeden ze dvou charakteristických prvků původního deloreanu – nahoru otvírané dveře po vzoru racčích křídel.

Jestli dostane i ten druhý, tedy nelakovanou nerezovou karoserii, zatím není známo. Měl by to ale být elektromobil s designem od studia Italdesign. To založil designér Giorgetto Giugiaro, který stojí za vzhledem původního deloreanu.

Karosárna Italdesign zhruba před rokem tweetovala vlastní upoutávku na nový delorean. Je tedy možné, že na staré i nové upoutávce vidíme ovoce stejného projektu, třebaže v té nové je patrné písmeno V a v té staré se objevuje drobně modernizované logo DMC.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám