Hlavní obsah

Opel pracuje na elektrické astře, ve hře je i příchod ostré varianty

Do segmentu elektrických hatchbacků se blíží další konkurence. Opel potvrzuje, že intenzivně pracuje na elektrické verzi modelu Astra a vedení dokonce nevylučuje i příchod ostré verze.

Foto: Opel

Opel Astra

Článek

Opel údajně pracuje na ostré, sportovní verzi elektrického hatchbacku. Spekulace pro web Topgear nevyvrátil šéf designu v Opelu, respektive britského Vauxhallu. „Ano, pracujeme na věcech, které nejsou příliš daleko od tohoto tvrzení,“ uvedl Mark Adams.

Vše je ale podle jeho slov teprve ve fázi vývoje. Podle slov hlavního designéra se navíc nemusíme dočkat úplně ostré verze, ale pouze sportovnějšího derivátu.

Opel letos ukončí výrobu posledního modelu s technikou od bývalého majitele

AutoMoto

„Mezi tím, co člověk vnímá jako sportovní, a co jako dynamické, existuje jen tenká hranice, což je pro nás, řekněme, pozitivní atribut. Zároveň nemusíme mít nutně drsný a agresivní vůz. Vše bude o hledání toho ideálního středu,“ doplnil Adams.

Nová sportovní astra by mohla být konkurencí pro Volkswagen ID. 3 GTX. Již potvrzený elektrický hot-hatch bude brzy představen, očekává se přitom, že pod kapotu dostane dvoumotorový elektrický systém s výkonem 299 koňských sil. Otázkou zůstává, jaké nastavení by pak měla podobně velká elektrická astra.

Šestá generace Opelu Astra, která je na trhu od loňského listopadu, se základní elektrické varianty dočká na začátku příštího roku.

Za volantem nového Opelu Astra: Povedený podvozek i zajímavé detaily

Testy

Elektrická astra je v současné době v pokročilé fázi vývoje, oznámeno již bylo, že dorazí na sdílené platformě Stellantis EMP2 V3, která podporuje jak běžné spalovací motory, tak i plug-in hybridy a elektromobily.

„Bude to poprvé, co nabídneme jak plug-in hybridní, tak bateriové elektrické vozidlo v rámci stejném modelu,” řekl již loni v září během online akce generální ředitel Opelu Uwe Hochgeschurtz.

Reklama

Související témata:

Související články

Příští Opel Insignia má být crossoverem

V automobilovém světě se proslýchá, že německá automobilka Opel přepracuje svůj současný model Insignia na velký crossover, který má na trh dorazit v roce...

Výběr článků

Načítám