Hlavní obsah

Příští Opel Insignia má být crossoverem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V automobilovém světě se proslýchá, že německá automobilka Opel přepracuje svůj současný model Insignia na velký crossover, který má na trh dorazit v roce 2024. Vůz by měl mít podobný koncept jako Citroën C5 X a příští Ford Mondeo.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Opel Insignia Sports Tourer CDTI

Článek

Se zprávami o přebudování filozofie současného sedanu Opel Insignia přišel jako první web AutoExpress, který se odvolává na zdroje z vedení německé automobilky. Podle všeho by se měl ze sedanu stát větší crossover, což zlepší jeho postavení na trhu.

Opel tímto krokem napodobí třeba Citroën, který takto přeměnil model C5, nebo Ford, který údajně hodlá v podobném stylu postavit nové Mondeo. Nová Insignia díky přebudování má nabídnout více prostoru v kabině i větší kufr. Zvýší se pravděpodobně i světlá výška a posezení za volantem.

Test Opelu Insignia po modernizaci: Křižník s ještě lepšími světlomety

Testy

Podle AutoExpress by mohl vůz dorazit na sdílené platformě eVMP, na které budou stát nové Peugeoty 3008 a 5008. Pokud by to byla pravda, nové SUV od Opelu by mohlo dorazit i s plně elektrickou verzí. Ve hře pak nejspíš zůstanou i standardní spalovací motory a hybridní jednotky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám