Hlavní obsah

Opel Calibra se dočkal znovuzrození, ovšem jen virtuálního

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Virtuální znovuzrození Opelu Calibra dílem maďarského designéra X-Tomiho vypadá zajímavě, ale přece jen mu do elegance původní calibry něco schází.

Foto: Opel

Skutečný původní Opel Calibra

Článek

Některé opely jsou žádanější než jiné – a o kupé Calibra z 90. let to platí mezi fanoušky značky beze zbytku. Tento model nikdy neměl nástupce, po mantě byl posledním skutečným kupé Opelu. Maďarský designér X-Tomi se nyní pokusil vytvořit jeho novou generaci na základě nové astry.

Výsledek nevypadá špatně a ve vyschlých vodách subkompaktních kupé by o něj dost možná byl slušný zájem. Jenže nelze se ubránit jistým rozpakům. Calibra totiž za technický základ používala platformu tehdejší vectry, tedy auta o třídu výš než astra.

Za volantem nového Opelu Astra: Povedený podvozek i zajímavé detaily

Testy

Designér tohle téma rozvíjí v komentářích: „Taky mě napadlo zůstat u jména Astra, ale považme, že Mitsubishi Eclipse nebo Ford Puma se vrátily jako volnočasová auta, takže si myslím, že jméno sedí.“

Když se nad tím člověk zamyslí, nějaké SUV-kupé je v dnešní době asi jediná možnost, jak by se calibra mohla vrátit. Otázkou je, zda něco takového fanoušci chtějí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám