Hlavní obsah

Nový Mercedes třídy S se v parkovacím domě obejde bez řidiče

Novinky, Daniel Havlina

Mercedes-Benz na centrálním letišti v německém Stuttgartu otestuje systém automatického parkování s názvem AVP. Zkouší ho společně s firmou Bosch.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes třídy S sám parkuje na letišti ve Stuttgartu.

Článek

Zkoušky budou v nejbližší době probíhat v parkovacím domě P6 na letišti ve Stuttgartu. K testování Mercedes určil několik vozidel třídy S nové generace vybaveným systémem Intelligent Park Pilot. Spolupracovat budou s infrastrukturou parkoviště a digitální platformou budoucích chytrých parkovišť.

Mercedes představuje novou třídu S, příští rok chce řídit sama

AutoMoto

Nová třída S, nejmodernější a nejluxusnější model od Mercedesu, má v sobě i technologii AVP, která propůjčuje autu schopnost zaparkovat zcela automaticky a bez řidiče.

Systém bude zkoušen na velkoprostorové odkládací a vyzvedávací oblasti, kde uživatelé opustí své vozy. Majitelé následně vůz nechají na místě a odejdou na letiště. Jejich vozidla pak sama zaparkují na určená parkovací místa. To má podle Mercedesu výrazně šetřit čas cestujících a také podpořit jejich pohodlí při dlouhých pracovnách cestách.

Bez uhlíkové stopy a snadno přizpůsobivá. Taková je Továrna 56 Mercedesu

AutoMoto

Infrastrukturu projektu zajišťují nejmodernější kamery, které identifikují volná místa na parkovišti. Kontrolní centrum pak vypočítá správnou trasu a samo auto následně vše vyhodnotí a úkon parkování provede.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám