Hlavní obsah

Nový koncept Lexusu ukazuje elektrickou budoucnost značky

Novinky, Daniel Havlina

Luxusní odnož automobilky Toyota představil svůj nejnovější elektrický koncept LF-Z. Jedná se o vizuální ztvárnění toho, kam se bude společnost v následujících letech ubírat. K realizaci plánů Lexusu pak dojde do roku 2025.

Foto: Lexus

Lexus LF-Z

Článek

Nový koncept LF-Z stojí na platformě zaměřené přímo na uložení baterií a pro použití k výrobě elektromobilů. Vůz i díky ní využívá systém pohonu všech kol a umožňuje okamžité a maximální využití síly elektromotorů. Lexus uvádí, že systém dokáže výkon přepínat buď na zadní, přední nebo obě nápravy.

Lexus představuje sedan s atmosférickým osmiválcem, do Evropy se nedostane

AutoMoto

Lexus ovšem v novém konceptu ukazuje i nový designový jazyk, který rozhodně stojí za pozornost. Vozidlo dostalo v posledních letech velmi oblíbenou karoserii připomínající SUV kupé. Vpředu je to pak typický Lexus s úzkými světlomety a plochou maskou se svítícím logem značky.

Foto: Lexus

Lexus LF-Z

Vůz má krátké převisy karoserie a velká černá kola. Velmi zajímavě působí zadní část s LED světelnými poli a zvláštně uloženým brzdovým světlem.

V interiéru se inženýři a designéři v Lexusu inspirovali v tradičním učení s názvem „Tazuna“, které má prezentovat spojení mezi koněm a jeho jezdcem. I proto je zde největší pozornost věnována řidiči, který má k dispozici velký displej, a také multifunkční volant či rozsáhlý head-up displej.

Foto: Lexus

Lexus LF-Z

Model LF-Z má být předzvěstí velkého přílivu elektrických modelů od Lexusu. Do roku 2025 hodlá společnost představit 25 nových či vylepšených modelů, deset z nich elektrických či elektrifikovaných. Automobilka se mimo oblíbených SUV hodlá stále zaměřovat i na divizi sportovních vozidel, a to i elektrických.

Hybridy už nestačí, Lexus má první elektromobil

AutoMoto

První sériový elektromobil od Lexusu, který se elektromobilitě dlouho spíše vyhýbal, se však na trhu objeví už letos, půjde o již představenou elektrickou verzi crossoveru UX.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám