Hlavní obsah

Lexus uvádí výroční reinkarnaci supersportu LFA, dovolit si ji může každý

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lexus LFA vznikl jen v pěti stovkách kusů a dnes je, stejně jako před deseti lety, velmi žádaný. Automobilka u příležitosti 10. výročí představuje verzi, kterou může mít doma opravdu každý - je to papírový model zdarma.

Foto: Lexus

Lexus LFA ve verzi papírového modelu

Článek

Kdo by čekal, že automobilka Lexus k 10. výročí legendárního supersportu LFA představí jeho nástupce, asi by nebyl sám, nicméně byl by zklamán. Snad jako drobnou útěchu i oslavu výročí zároveň však Lexus nyní nabízí LFA každému.

Foto: Lexus

Skutečný Lexus LFA

Pouze s tím drobným háčkem, že v něm nebude moci jezdit, neboť je to papírový model. Na druhou stranu, nemusíte ho kupovat z Japonska a týdny čekat na poštu - vystřihovánku si můžete stáhnout z webu automobilky zcela zdarma.

Dokonce je možné si vybrat barvu auta - k mání je bílá, béžová, modrá či lakování divize Gazoo Racing - i velikost, podle toho, jestli vůz vytisknete na papír velikosti A3 a nikoliv standardní A4.

Foto: Lexus

Papírový Lexus LFA při výrobě

Pak už stačí jen nůžky, lepidlo a trocha znalosti anglického jazyka či schopnosti používat internetový překladač, abyste porozuměli instrukcím. A pokud máte doma fanouška modýlků a značky Lexus zároveň, můžete mu pod stromeček přihodit o jeden drobný dárek navíc.

Instrukce a vzory ke stažení najdete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám