Hlavní obsah

Nové baterie Tesly mají dostat cenu elektromobilů na úroveň benzínových aut

Americká automobilka Tesla hodlá koncem letošního či začátkem příštího roku začít ve svých elektromobilech Model 3 používat novou levnou baterii s dlouhou životností. Ta by měla snížit ceny elektromobilů zhruba na úroveň benzinových vozů. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na zdroje obeznámené s plány podniku.

Foto: Tesla

Nabíjení tesly (ilustrační foto).

Článek

Šéf Tesly Elon Musk už dříve signalizoval, že automobilka se ve druhé polovině května chystá představit výrazný pokrok v bateriových technologiích.

Podle zdrojů agentury Reuters by nová baterie měla mít dostatečnou životnost k tomu, aby s ní elektromobil najezdil celkem milion mil (zhruba 1,6 milionu kilometrů). Tesla by díky nové baterii měla být schopna prodávat elektromobily se ziskem za stejné ceny, jaké mají benzinové vozy, nebo dokonce ještě levněji.

Tesla v Kalifornii obnovila výrobu navzdory zákazu. Klidně mě zavřete, vzkazuje Musk

Ekonomika

Novou baterii by měly nejprve využívat elektromobily Model 3 určené pro čínský trh. Pozdější vylepšené verze baterie by měly být také v dalších elektromobilech Tesly na jiných trzích, včetně Severní Ameriky, uvedly zdroje. Tesla loni v říjnu spustila výrobu elektromobilů Modelu 3 v nové továrně v Šanghaji.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám