Hlavní obsah

Tesla Roadster nabírá zpoždění, Musk má jiné priority

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tesla musí podle svého zakladatele Elona Muska nejprve rozběhnout výrobu důležitých aut, jako Model Y, Semi nebo Cybertruck, a až pak se může věnovat „zábavě” ve formě nového Roadsteru. Ten tak má mít zhruba dvouleté zpoždění.

Foto: Tesla Motors

Tesla Roadster Concept

Článek

Automobilka Tesla je tím už pověstná - je téměř jisté, že první datum uvedení nějakého auta na trh, které slyšíme z úst zakladatele Elona Muska, nebude platit a že se vůz na trh dostane později. Chystaný nový Roadster, o kterém se svět dozvěděl koncem roku 2017 spolu s představením konceptu, není výjimkou.

Nová Tesla Roadster je tu. Chce pohřbít konvenční auta

AutoMoto

Jak píše americký web MotorTrend, Elon Musk tehdy hovořil o spuštění prodejů v roce 2020. To je letos, ale Roadster zatím nikde - a podle slov Elona Muska v interview Joea Rogana hned tak nepřijede. Automobilka totiž podle něj musí splnit několik jiných cílů předtím, než bude prostor na Roadster.

K těm patří zejména náběh sériové výroby Modelu Y, stavba gigatovárny v Berlíně, rozšíření gigatovárny v Šanghaji a, a to je důležité, start výroby tahače Semi. To by se mělo podle posledních zpráv stát v roce 2021. Podle Muska by měl také pick-up Cybertruck přijít před Roadsterem, a ten se očekává koncem roku 2021.

Foto: Tesla Motors

Tesla Roadster Concept

To znamená, že Roadster se dá očekávat nejdříve v roce 2022, o dva roky později oproti původnímu plánu. Pokud ale Tesla splní své další sliby, tedy nejvyšší rychlost zhruba 400 km/h, zrychlení na 60 mph (97 km/h) za 1,9 sekundy a dojezd 1000 km na jedno nabití, svět se jistě má na co těšit. Nebude ale pro každého, neboť se očekává cena od 200 tisíc dolarů, tj. zhruba 5 milionů korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám