Hlavní obsah

Nezvyklý, ale pohledný světový rekord. Lamborghini shromáždilo 251 superaut na jednom okruhu

Lamborghini slaví letos své 60. výročí v automobilovém průmyslu a při této příležitosti automobilka uspořádala v Japonsku sraz pro své zákazníky a fanoušky. Na akci dorazilo 251 vozů slavné italské značky, čímž byl překonán světový rekord.

Foto: Lamborghini

Setkání vozů Lamborghini na japonském okruhu Suzuka

Článek

Legendární japonský závodní okruh Suzuka byl svědkem nového světového rekordu. V rámci oslav 60. výročí Lamborghini v automobilovém průmyslu se na něm sešlo neuvěřitelných 251 vozů italské značky, které doslova mapovaly historii firmy s býkem ve znaku. Na akci nechyběl ani model Miura nebo Countach LPI 800-4.

Na akci byli mimo jiné přítomni i zástupci Guinnessovy knihy rekordů, kteří setkání dozorovali a mohli prohlásit, že se Suzuka zapíše do dějin jako místo, kde se setkalo nejvíce vozů Lamborghini najednou.

Vzhledem k tomu, že se na okruhu sešlo tolik milovníků Lamborghini, využila italská automobilka akci také jako premiéru pro svůj nový model Huracan Sterrato pro japonský trh. Robustně vyhlížející vůz se prezentuje zvednutým odpružením, širším rozchodem kol a mimo jiné i 5,2litrovým motorem V10 a výkonem 602 koní.

Jedinečná lamborghini přijíždějí jako rozlučka s atmosférickým dvanáctiválcem

AutoMoto

Lamborghini konečně podrobně představuje terénní Huracán Sterrato

AutoMoto

Reklama

Související články

Bicykl od Lamborghini stojí jako malé auto

Italská automobilka Lamborghini spolu s italským výrobcem prémiových kol 3T vytvořila bicykl zvaný 3T Exploro Racemax x Huracán Sterrato. Vznikl tak produkt...

Výběr článků

Načítám