Hlavní obsah

Nástupce Lamborghini Aventador natočen při testování

Lamborghini, které na trhu nahradí dvanáctiválcový aventador, pokračuje v testech na silnici. Potvrzují to mimo jiné i nové špionážní záběry, které auto zachytily během zkoušek. Na jednom je patrné, že má už produkční výfukový systém.

Článek

Záběry, které zachycují dva testovací prototypy nového lamborghini na silnici, začínají výjezdem obou zamaskovaných vozidel z brány, přičemž tvarem karoserie je patrné, že se jedná o supersporty. V zadní části jsou vidět dva vysoko posazené výfuky, světla a náznak difuzoru.

U druhého modelu se zdá být výfukový systém jiný a patrně se do produkční verze nepodívá. Co se právě této části týče, u předchozích zachycených prototypů byla vždy jiná, a proto není jisté, který typ nakonec automobilka vybere. Zbytek druhého prototypu se pak zdá být stejný.

Na záběrech dále nechybějí ani snímky z části zamaskovaného interiéru, který se vyznačuje digitálním přístrojovým štítem s centrálně umístěným otáčkoměrem, digitálním rychloměrem a dalšími prvky.

Vůz, který má nahradit obří supersportovní aventador, dorazí na trh stejně jako jeho předchůdce s obří dvanáctiválcovým atmosférickým motorem, ale doplněným o plug-in hybridní asistenci. Díky tomu bude mít vůz i jistý čistě elektrický dojezd.

Podle generálního ředitele Lamborghini Stephana Winkelmanna bude vůz představen na konci prvního kvartálu roku 2023. Toto načasování poodhaluje, že by k premiéře mělo dojít kolem března. I tak už má ale automobilka na tři tisíce přijatých rezervací.

Lamborghini konečně podrobně představuje terénní Huracán Sterrato

AutoMoto

Reklama

Související články

Elektrické lamborghini bude čtyřmístné

Plně elektrické lamborghini dorazí v roce 2028 a bude překvapivě praktické. Britský časopis Auto Express přinesl zajímavý rozhovor s ředitelem Lamborghini...

Výběr článků

Načítám