Hlavní obsah

Lamborghini konečně podrobně představuje terénní Huracán Sterrato

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desetiválcový supersport do lehkého terénu Lamborghini Huracán Sterrato konečně odhalil své parametry i křivky na hromadě fotografií. Vznikne jen 1499 kusů.

Lamborghini Huracán SterratoVideo: Lamborghini

 
Článek

Zdálo by se, že Lamborghini Huracán Sterrato už je dávno na světě a není čím publikum překvapit - už jsme ho viděli několikrát. Oficiální odhalení však přesto přichází až nyní a automobilka k němu přidala kromě videa také hromadu fotek.

Začít tedy můžeme zvenčí, kde Lamborghini kromě 44mm přizvednutí podvozku přidalo huracánu také dva dodatečné světlomety na příď, mohutné oplastování kolem celého auta, nasávací otvor na střechu, a dokonce ližiny.

Zespodu vozu je hliníkový ochranný kryt a 19″ kola dostala pneumatiky typu all-terrain, které jsou vybaveny technologií runflat a zvládnou tak bez tlaku vzduchu dojet do až 80 km vzdáleného pneuservisu rychlostí až 80 km/h. Vznikly speciálně pro tento vůz; terénní pneumatiky s profilovým číslem 40 běžně v katalozích najdete stěží.

Technické úpravy si vyžádaly také omezení nejvyšší rychlosti na 260 km/h, ovšem zrychlení na stovku za 3,4 s je pořád vynikající. Výkonem 610 koní odpovídá atmosférický desetiválec tomu v základní verzi Evo, točivý moment je 565 Nm. A konečně hmotnost, ta je u sterrata 1470 kg.

V kabině najdeme čalounění v barvě, která není dostupná jiným verzím, a také novou grafiku centrálního displeje spolu s kompasem nebo ukazatelem náklonů či natočení předních kol. Voliči jízdních režimů také přibyl mód Rally, určený pro jízdu mimo asfalt. Režimy Strada a Sport pro asfalt jsou trochu jinak naladěné.

Cena novinky zatím není známá, víme ale, že se vůz začne vyrábět v únoru příštího roku a vznikne jen 1499 kusů.

Od příštího roku pouze plug-in hybridy, plánuje Lamborghini

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám