Hlavní obsah

Nástupce Lamborghini Aventador bude mít sedm jízdních režimů včetně městského

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lamborghini znovu poutá na svůj chystaný hypersportovní model s kódovým označením LB744. Tentokrát se italští inženýři pochlubili vizualizacemi digitálního přístrojového štítu a tím, že elektrifikovaný nástupce modelu Aventador dostane hned sedm jízdních režimů včetně čistě elektrického s názvem City.

Jízdní módy chystaného nástupce Lamborghini AventadorVideo: Lamborghini

 
Článek

Díly skládačky pomalu zapadají do sebe a začíná se nám tvořit poměrně kompletní obraz toho, jak bude vypadat brzy představené nové Lamborghini s kódovým označením LB744. Italská automobilka si dává s premiérou na čas a fanoušky pravidelně napíná novými a novými dílčími informacemi o hybridním nástupci modelu Aventador.

Po informacích o technickém základu vozu tentokrát automobilka na veřejnost vypustila video s digitálním přístrojovým štítem auta, které odhaluje, že plug-in hybrid s motorem V12 a elektromotorem dostal hned sedm jízdních režimů, konkrétně Recharge, Hybrid, Performace, City, Strada, Sport a Corsa. Každý z nich pak může řidič aktivovat pomocí dvou voličů na volantu.

Co se každého z režimů týče, mód City umožňuje jízdu pouze na elektřinu a vypíná 6,5litrový motor V12. V takovém případě bude výkon omezen pouze na 180 koňských sil. Auto navíc v této verzi bude mít nastavenou kontrolu trakce, převodovku a odpružení na maximální možné pohodlí.

Lamborghini Countach působilo jako zjevení ze sci-fi filmu. Slaví 50 let

AutoMoto

Mód Recharge spustí obří dvanáctiválec, aby dobil 3,8 kWh baterie za přibližně 6 minut. K jejímu dobíjení pak dochází i během rekuperace.

Režim Strada je pak běžný režim pro každodenní jízdu a bude patrně nejvíce využívaný. Motor V12 je při něm v provozu a výkon je omezen na 874 koní. Sport odemkne výkon na 894 koňských sil s tím, že maximální výkonu je vůz schopen v režimu Corsa, který poskytuje celých 1000 koní.

Lamborghini tvrdí, že další informace se dozvíme už brzy, protože nás od premiéry dělí doslova jen pár dnů.

Lehká váha. Nový hypersport Lamborghini bude mít karbonové šasi

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám