Hlavní obsah

Nástupce Lamborghini Urus bude elektrický

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští generace SUV Urus bude v pořadí druhým elektrickým lamborghini, potvrdil šéf automobilky. Přijít má koncem tohoto desetiletí.

Foto: Lamborghini

Současné Lamborghini Urus ve verzi S (ilustrační foto)

Článek

Italská automobilka Lamborghini s loňským rokem skončila s představováním ryze spalovacích aut, od letoška bude na svět uvádět pouze elektrifikované modely. První bateriový elektromobil můžeme čekat v roce 2028 – a už nyní víme, že o rok později přijde druhá generace urusu rovněž s elektrickým pohonem.

Uvádí to web Road & Track s odkazem na generálního ředitele značky Stephana Winkelmanna. „V letech 2028 a 2029 budeme mít první elektromobily. Budeme mít čtvrtý model, dnes máme tři. V roce 2028 to bude první kompletně elektrický vůz. A pak v roce 2029 přijde nový urus,“ nechal se slyšet šéf.

První dva elektromobily mají snížit papírové emise nabídky značky o 80 % ve srovnání s dneškem. V době, kdy přijdou, však automobilka už bude nabízet výhradně hybridní auta. Nástupce aventadoru s plug-in hybridním ústrojím se již poodhalil, kompletní odhalení se očekává záhy.

Také menší huracán dostane v příští generaci, která se má odhalit koncem příštího roku, možnost nabíjení a jízdy na elektřinu. V roce 2024 přijde také hybridní verze současného urusu – a od roku 2025 tedy automobilka bude mít kompletně elektrifikovanou nabídku.

Z chronologie představování elektromobilů také vyplývá, že oba supersportovní modely v nabídce přijdou na řadu s přechodem na kompletně bateriový pohon až jako poslední. Kdy se tak přesně stane, můžeme zatím jen spekulovat, ale 30. léta jsou v podstatě jistotou.

Itálie kritizuje konec spalovacích motorů v roce 2035, chce využít revizního data

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám