Hlavní obsah

Modely Porsche Turbo dostanou vlastní znak na kapotě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modely Turbo měly v nabídce značky Porsche vždy své speciální místo, které by nyní měl zdůraznit i nový znak na kapotě, vyvedený v barvách označovaných jako Turbonite. Ty by navíc měly zdobit i další části karoserie či interiéru.

Foto: Porsche

Nový znak Porsche v barvě Turbonite

Článek

Automobilka Porsche si k 75. narozeninám nadělila modernizovaný znak, který je charakteristický kombinací zlaté, červené a černé barvy.

Brzy však 50. narozeniny oslaví i řada modelů nesoucích jméno Turbo, které se od běžných sourozenců pokusí odlišit i vlastním znakem.

Jeho obsah zůstává stejný, takže opět odkazuje na město Stuttgart a bývalou spolkovou zemi Württembersko-Hohenzollernsko. Namísto výrazných barev ale dostal barvu označovanou jako Turbonite, kombinující metalické odstíny šedé a černé.

Foto: Porsche

Barva Turbonite se objeví také na dalších doplňcích vozu

Barva Turbonite ale nebude zdobit jen logo automobilky. Objevit by se měla také na dalších místech karoserie, jako jsou výplně masky, paprsky kol či aerodynamické výplně kol, rámečky oken nebo označení modelu. Ve výsledku ale bude záležet na konkrétní konfiguraci.

V kabině by se mělo objevit logo v odstínu Turbonite na kapotě volantu, stejná barva by však mohla zdobit i různé ovladače, bezpečnostní pásy a další dekory. Podobně jako u exteriéru by mělo vždy záležet na konkrétní výbavě. U vozů s černým interiérem by ale barva Turbonite mohla plnit i kontrastní roli na sedadlech, výplni dveří a dalších místech.

Více se ale dozvíme až 24. listopadu, kdy automobilka představí nový model Panamera. Právě nové Porsche Panamera Turbo se totiž stane prvním vozem, který doplňky v odstínu Turbonite vyveze na veřejnost.

„V roce 1974 jsme představili první přeplňovaný model 911. Od té doby se Turbo stalo synonymem pro naše vysoce výkonné top modely a dnes je víceméně samostatnou značkou. Nyní chceme model Turbo ještě více zviditelnit a výrazněji odlišit od ostatních derivátů, jako je GTS,“ komentuje Michael Mauer, viceprezident pro styl Porsche.

Nové Porsche Panamera odhaluje interiér, výrazně se inspirovalo taycanem

AutoMoto

Porsche bude vyrábět auta ze zelenější oceli

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Porsche Turbo

Výběr článků

Načítám