Hlavní obsah

Nové Porsche Panamera odhaluje interiér, výrazně se inspirovalo taycanem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po představení čistě elektrického Porsche Taycan bylo Porsche Panamera možná lehce přehlíženo, už za pár týdnů se ale dočká modernizace, kterou nyní značka poodkrývá pohledem do vylepšené kabiny. Ta je přitom celkem povědomá.

Foto: Porsche

Palubní deska nového Porsche Panamera je výrazně inspirována elektromobilem Porsche Taycan.

Článek

Premiéra modernizovaného Porsche Panamera, které ovšem automobilka nazývá novou generací, je sice naplánována až na 24. listopadu, již nyní si však můžeme prohlédnout jeho vylepšenou kabinu, která se evidentně inspirovala u čistě elektrického modelu Taycan.

Nejvíc patrné to je na nové palubní desce, která přišla o většinu fyzických ovladačů a nově sází především na obrazovky a dotykové plochy.

Před řidičem je prohnutý 12,6palcový digitální přístrojový štít, ve středu palubní desky je obrazovka infotainmentu a další obrazovka může být umístěna před spolujezdcem.

Středová konzole dostala nový výdech ventilace, který nabízí elektrické nastavení, a úložný box toho nově pojme ještě víc.

V zadní části středové konzole je další obrazovka, která umožňuje cestujícím na zadních sedadlech upravovat přehrávaná média, ambientní osvětlení atd.

Zmínit můžeme také zmenšení a přemístění voliče převodovky, který je nově umístěn do palubní desky po pravé straně od volantu. Celý panel palubní desky je navíc vybaven ambientním osvětlením, které se táhne po celé jeho šířce.

Proměnou prošla také sedadla, která by díky upraveným tvarům a novému materiálu výplně měla na delších cestách nabízet vyšší komfort. Vůbec poprvé se navíc v kabině objevuje čalounění bez použití kůže, kombinující materiály Race-Tex a látku Pepita.

Porsche si chtělo nechat patentovat zvuk elektromobilu. Neuspělo

AutoMoto

Nástupci taycanu a panamery povedou elektrickou ofenzivu Porsche

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám