Hlavní obsah

Mercedes překonal rekord produkčních aut na Severní smyčce Nürburgringu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-AMG vyrazil se svým hypersportem One na Severní smyčku německého okruhu Nürburgring a rovnou vytvořil nový rekord pro produkční automobily.

Článek

Slavná Nordschleife má od minulého týdne nového vládce. Řidič Marco Engel zde totiž stanovil nový rychlostní rekord pro produkční automobily v hypersportovním Mercedesu-AMG One.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG One na Nordschleife

Vůz, který disponuje hybridní technologií formule 1 a produkuje 1063 koňských sil, ujel v poměrně nepříznivých podmínkách 20,832 kilometru severní smyčky známého okruhu za 6 minut a 35,183 sekundy, čímž o 8,43 sekundy překonal Mercedes-AMG GT Black a o 3,65 sekundy předchozího vládce Porsche 911 GT2 RS s paketem od Manthey.

Mercedes-AMG upravil C 63 S po vzoru F1

AutoMoto

Mercedes v oficiálním vyjádření uvedl, že při pokusu svítilo slunce, ale trať byla na některých místech ve stínu stále velmi vlhká a špinavá. Datum stanovení rekordu je 28. října v 17:14, což je pro zajímavost přesně minutu před oficiální zavírací dobou okruhu.

„Byl to opravdu nezapomenutelný zážitek. Nečekal jsem, že budeme moci nastavit takový čas na kolo s podmínkami, jaké panovaly. Bylo to složité, ale zároveň jsem to bral jako zvláštní výzvu,“ uvedl pilot DTM Marco Engel, který zároveň podotkl, že vůz se podle něj ještě více hodí na tratě Grand Prix než na Nordschleife.

Mercedes chystá elektrickou verzi obytného Marco Pola

AutoMoto

Engel dále uvedl, že se pro nejrychlejší pokus rozhodl auto nastavit do režimu Race Plus, který mu poskytl kompletní výkon 1063 koní, a auto snížil na adaptivním odpružení. Mimo jiné pak také upravil aktivní aerodynamiku a během pokusu počítače zaznamenaly, že model One jel rychlostí i 338 km/h, což je jen 12 km/h pod uváděnou maximální rychlostí vozu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám